SANATATE: De ce scrasnesti din dinti in somn – afla motivele din articol

Daca te trezesti din somn pentru ca scrasnesti din dinti puternic, afla ca nu este tocmai un lucru bun pentru sanatatea dintilor tai.

Aceasta afectiune se numeste bruxism iar printre factorii care contribuie la aparitia bolii se numara: stresul, dereglari ale somnului, o muscatura anormala, dintii fracturati sau lipsa.

Citeste si: 10 lucruri FASCINANTE si mai PUTIN STIUTE despre SEX

Alina Anghelescu, Executive Director de la clinica stomatologica Velvet Dental declara pentru eva.ro: “Stomatologii specializati in cosmetica dentara vor stabili ce tratament unic sau ce combinatie de tratamente ar fi adecvate pentru dumneavoastra.

Daca simti ca esti stresat si ca asta ar fi motivul principal pentru care scrasnesti din dinti atunci e nevoie sa te relaxezi sau sa gasesti o metoda prin care mergi la somn intr-o stare de relaxare. Poti cere ajutorul medicului in care in care nu te poti relaxa si iti poate oferi un relaxant muscular pentru musculatura mandibulara.

Citeste si: 5 lucruri pe care le poti face cu ZATUL DE CAFEA

Dr. Alexandra Mircea spune: “In multe cazuri putem prescrie gutiere nocturne, care impiedica manifestarea simptomelor bruxismului in timpul somnului. Pentru a ameliora durerile musculare, poate fi necesara terapia fizica. Obiectul terapiei este sa determine bruxomanul sa isi schimbe comportamentul invatand modalitate adecvata de relaxare a limbii, dintilor si buzelor. Atunci cand anumite persoane devin costiente de problema, simplul sfat de a-si relaxa limba in sus, cu ascadele dentare separate si buzele inchise, poate fi suficient pentru a-i determina sa-si schimbe comportamentul, eliminand astfel disconfortul. Cu toate acestea, se poate realiza un dispozitiv bucal, cum ar fi gutiera nocturna, care este menita sa absoarba forta muscaturii care cauzeaza leziuni si dureri precum si sa ajute la schimbarea comportamentului pacientului.

Citeste si: NOUA MODA in materie de SELFIE! Cum arata cel mai FERICIT animal din lume, INDRAGOSTIT de camera