SANCTIUNI pentru FUNCTIONARII Ministerului Educatiei care au promovat proiectul privind REDUCEREA POSTURILOR din invatamant

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, afirma ca FUNCTIONARII din minister care au promovat proiectul privind reducerea a MII DE POSTURI din preuniversitar, pe care sustine ca nu l-a semnat, risca SANCTIUNI, precizand ca nu vor fi reduse peste 4.000 de posturi.

Aflat, vineri dupa-amiaza, la Arad, pentru o intalnire cu directori de scoli si cu reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean, ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat, la finalul discutiilor, ca nu a avut cunostinta despre prevederile proiectului de ordin ministerial prin care ar fi urmat sa fie reduse mii de posturi.

“Este un document intern, realizat in Ministerul Educatiei in anul 2013, care a fost promovat fara avizul ministrului. Nu am avut cunostinta despre prevederile acestui document, care, de altfel, a si fost retras oficial. Acel document contravine politicii educationale pe care am promovat-o in mod public. Si anume, nu initiem schimbari in interiorul si pe parcursul anului scolar”, a spus ministrul.

Citeste si: Proiect de REDUCERE a MII DE POSTURI din EDUCATIE, retras de ministrul Sorin Cimpeanu

SORIN CIMPEANU a precizat ca documentul, pe care nu l-a semnat, a fost retras la solicitarea sa, pentru ca a fost promovat fara acordul sau, motiv pentru care functionarii vinovati “risca sanctiunile legale care se impun”.

“A fost promovat de catre functionari din cadrul ministerului, care vor face obiectul unei analize imediat ce ma voi intoarce in Bucuresti”, a afirmat ministrul.

El a adaugat ca “multe lucruri promovate cu ocazia initierii acestui document sunt false”.

Citeste si: Ministerul Educatiei a dat startul CONCURSULUI pentru ocuparea FUNCTIILOR DE CONDUCERE din INSPECTORATELE SCOLARE

“Nici vorba de reducerera a patru-cinci mii de posturi didactice, nici nu poate fi vorba de asa ceva. S-a creat o confuzie, este vorba de cei 4.600 de oameni care au fost angajati in sistemul de educatie pe parcursul anului 2014. Numarul total de posturi care au depasit reglementarile legale este de 1.785, in 13 judete doar. Restul judetelor s-au incadrat in numarul de posturi aprobate. In cele 13 judete, in multe cazuri, aceste depasiri ale numarului de posturi sunt justificate. Aceste lucruri trebuie analizate pe baza unui document agreat de toti partenerii de dialog”, a declarat ministrul.