SANCTUARUL DE URSI “LIBEARTY” de la Zarnesti, DESCHIS ZILNIC pentru vizitatori

La SANCTUARUL DE URSI “LIBEARTY” de la Zarnesti a fost deschis sezonul de vara astfel incat rezervatia poate fi vizitata acum de marti pana duminica, intre orele 9.00 si 12.00, din jumatate in jumatate de ora, a anuntat  Asociatia pentru protectia animalelor “Milioane de Prieteni”.

La fiecare intrare, grupul va fi format din 24 de persoane, numarul maxim permis pentru o plimbare cu Trenuletul Libertatii pentru care un bilet pentru adulti costa 40 de lei, iar pentru copii, 10 lei.

Vizita cuprinde prezentarea celei mai mari rezervatii de ursi din Europa, intr-un scurt documentar despre cum a luat fiinta acest proiect, turul rezervatiei cu Trenuletul Libertatii insotiti de ghid care va prezenta viata grea a celor 78 de ursi din rezervatie inainte de a fi salvati de Asociatia “Milioane de Prieteni”. Turul sanctuarului dureaza aproximativ 45 de minute si surprinde ritualul de hranire a ursilor, dar si urcarea pe platforma foto de unde rezervatia poate fi admirata de la inaltime.

Citeste si: 6 dintre cele mai frumoase PARCURI NATIONALE pe care ai vrea sa le vezi! GALERIE FOTO

Totodata, vizitatorii ii vor putea cunoaste si pe cei mai noi locuitori ai rezervatiei, doi pui ramasi orfani dupa ce mama lor a fost impuscata de vanatori. Potrivit asociatiei, aceasta a reusit sa salveze doi pui de urs, o femela si un mascul de aproximativ doua luni, care au fost descoperiti de seful unei exploatari forestiere in Padurea Bogatii, in urma sezonului de vanatoare incheiat in urma cu trei saptamani. Cei doi pui au fost dusi la sanctuarul de la Zarnesti pentru a fi preluati in custodie.

Citeste si: GRADINA ZOOLOGICA de la PARIS, REDESCHISA dupa 8 ani

“Cel mai probabil mama lor a fost impuscata in timpul unei partide de vanatoare. Cu toate ca este ilegal sa impusti ursoaica cu pui, in fiecare an descoperim cel putin doua cazuri de pui orfani. Noi ii preluam si ii supunem unui examen medical inainte de a fi plasati spre reabilitare”, a declarat Cristina Lpis, presedintele asociatiei.

Puii erau intr-o stare buna cand au fost adusi in sanctuar, iar dupa doua zile de carantina in care au fost examinati si hraniti, au fost predati Centrului de reabilitare din localitatea Balan, cu care Asociatia “Milioane de Prieteni”are relatii bune de colaborare si astfel li se asigura sansa de a deveni pui salbatici fiind redati naturii.

Sursa foto: agendazilei.com