SANGE INFECTAT CU HEPATITA B: Primele informatii oficiale arata ca pacientul suspect nu are virusul

Cotrolul efectuat la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Slatina de catre echipe de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt si Ministerul Sanatatii a fost finalizat. Din primele informatii, pacientul suspectat ca a fost infectat in urma transfuziei nu are virusul Hepatitei B.

“Au venit (n.r echipa de control de la Ministerul Sanatatii), au vazut, au fost si in spital si va fi intocmit un raport pe care il vor prezenta reprezentantii ministerului. Au fost in control si reprezentanti ai DSP Olt, dar rezultatele verificarilor vor fi anuntate zilele urmatoare”, a declarat Victorita Diaconescu.

Citeste si: SANGE INFECTAT CU HEPATITA B: Ancheta a Ministerului Santatii. Centrul de Transfuzie Slatina a fost inchis

Potrivit unor surse medicale citate de Agerpres, primele rezultate ale testelor au aratat ca virusul hepatitei B nu este prezent la pacientul care a primit la inceputul anului sange de la un donator suspectat de fi contactat virusul.

Ministrul interimar al sanatatii, Nicolae Banicioiu, a dispus la finalul saptamanii trecute efectuarea unui control de fond la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru cunoasterea situatiei reale din aceasta institutie.

Saptamana trecuta, Spitalul Slatina a fost notificat privind sangele provenit de la un donator vechi, ale carui analize au fost bune la penultima donare, din 2013.

La momentul respectiv, plasma a fost validata si livrata spitalului, dar, in urma analizelor pentru donarea din luna februarie, donatorul a fost suspect de hepatita B.

Sursa foto: agerpres.ro