Sanitas SOMEAZA Guvernul sa gaseasca pana miercuri solutii pentru MAJORAREA SALARIILOR angajatilor din sanatate

Federatia Sanitas cere Guvernului sa gaseasca, pana miercuri, solutii pentru MAJORAREA cu 100 de lei a SALARIILOR angajatilor din sanatate si din asistenta sociala, amenintand ca in caz contrar sindicalistii vor picheta sediul Executivului, iar in 12 noiembrie vor organiza un protest de amploare.

Consiliul National al Federatiei Sanitas, intrunit joi, a analizat rezultatele negocierilor de pana acum cu Ministerul Finantelor si a decis sa ceara Guvernului sa gaseasca, pana miercuri, solutii pentru revendicarile angajatilor din sanatate si din asistenta sociala.

“Atitudinea superficiala a reprezentantilor Ministerului Sanatatii, Ministerului Finantelor Publice si a Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, preocupate doar de politici bugetare prin care este desconsiderata activitatea din cel mai sensibil domeniu al societatii romanesti, se constituie intr-o provocare grava si nejustificata a salariatilor din sectorul sanitar”, se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Sanitas.

Citeste si: SINDICALISTII din administratie vor PICHETA sediul Guvernului, nemultumiti de SALARIILE MICI

Sindicalistii solicita CRESTEREA SALARIILOR cu 100 de lei brut pentru toti salariatii din sistemul sanitar si din asistenta sociala, incepand din 1 noiembrie 2014, si aplicarea prevederilor Legii 284/2010, incepand din 1 ianuarie 2015.

“Federatia Sanitas din Romania atrage atentia Guvernului ca, in situatia in care pana miercuri, 29.10.2014, nu vor fi gasite solutii pentru CRESTEREA SALARIILOR intregului personal din sistemul sanitar si de asistenta sociala, prin aprobarea unui act normativ, membrii Consiliului National au decis pichetarea sediului Guvernului Romaniei in data de 29.10.2014 si, ulterior, organizarea unui miting de amploare in data de 12 noiembrie 2014. Mentionam ca responsabilitatea pentru consecintele acestor forme radicale de protest revine in intregime factorilor decizionali din Guvernul Romaniei, care trateaza cu indiferenta criza generala din sistemul sanitar romanesc”, a precizat sursa citata de Mediafax.

Ministrul Finantelor, IOANA PETRESCU, anunta, la finele lunii iunie, ca a ajuns la un acord cu reprezentantii Federatiei Sanitas pentru cresterea cu 10 la suta a salariilor angajatilor din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei.

Citeste si: Ministerul Sanatatii, ACORD de colaborare cu Sanitas

IOANA PETRESCU preciza ca majorarea va fi efectuata in doua etape, respectiv cu 5 la suta incepand cu 1 decembrie 2014 si cu inca 5 la suta de la 1 martie 2015.

In luna iunie, Federatia Sanitas a organizat proteste la ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor Publice. Sindicalistii au cerut, printre altele, incheierea unui contract colectiv de munca in sectorul sanitar, cresterea cu zece la suta a salariilor din sanatate si asistenta sociala, precum si deblocarea posturilor.