CURSE ANULATE AEROPORTUL OTOPENI. SAPTE CURSE aeriene spre Italia, ANULATE vineri pe Otopeni din cauza unei GREVE

CURSE ANULATE AEROPORTUL OTOPENI. SAPTE CURSE aeriene spre Italia au fost ANULATE vineri pe Aeroportul Otopeni, din cauza unei GREVE GENERALE care are loc in aceasta tara.

CURSE ANULATE AEROPORTUL OTOPENI. Este vorba despre sase curse dus si o cursa care trebuia sa vina spre Bucuresti. Astfel, sunt afectate patru curse Wizzair spre si dinspre Milano, Bologna, Bari, Roma si doua curse Allitalia Bucuresti-Milano si Bucuresti-Roma si o cursa Tarom Bucuresti-Roma.

CURSE ANULATE AEROPORTUL OTOPENI. Italienii au inceput vineri o greva generala, la apelul a doua mari confederatii sindicale care organizeaza actiuni de protest in 54 de orase impotriva politicii economice si sociale a guvernului condus de Matteo Renzi, transmite Agerpres, care citeaza AFP.

Citeste si: GREVA LUFTHANSA: Protestul PILOTILOR va afecta peste 150.000 de PASAGERI

Administratiile din sanatate, scolile, transporturile, toate sectoarele de activitate urmeaza sa fie afectate, dar vor fi asigurate serviciile minime. Greva era prevazuta intre 09.00 (07.00 GMT) si 17.00 (15.00 GMT), dar actiunea fost scurtata cu o ora, la cererea ministrului italian al transporturilor Maurizio Lupi, pentru a permite celor care participa la aceasta actiune sau care lucreaza sa se intoarca acasa pana la sfarsitul zilei.

CURSE ANULATE AEROPORTUL OTOPENI. Greva a fost organizata in sectorul public si cel privat de principala confederatie italiana CGIL (stanga) si a fost sustinuta de UIL (moderata). O a treia confederatie, UGL (dreapta), mai mica, s-a alaturat miscarii, in timp ce CISL (catolica, moderata) a ramas in afara acestei actiuni, considerand ca protestul este contraproductiv.

Pe perioada grevei sunt asteptate perturbari in special in sectorul aerian, ca urmare a anularii unor zboruri si a participarii la greva a controlorilor de trafic aerian.

Citeste si: INTARZIERI pe OTOPENI la decolarea unor curse, din cauza operatiunilor de DEGIVRARE

Principala nemultumire sindicala este legata de “Jobs Act”, reforma pietei muncii dorita de Renzi pentru a incuraja angajarile. Legea, adoptata saptamana trecuta, prevede facilitarea concedierilor si reducerea drepturilor si protectiilor angajatilor in primii ani de contract.

Sindicatele denunta de asemenea proiectul de buget pe 2015, apreciind ca masurile de relansare a economiei sunt insuficiente.

La Roma, sunt prevazute un protest in centrul orasului si o manifestatie intr-una din pietele capitalei.

Ultima greva generala, organizata la apelul confederatiilor CGIL, UIL si CISL, a avut loc in decembrie 2013.

Sursa foto: libertatea.ro