Sapte MORTI intr-o mina din regiunea ucraineana Donetk, in urma unei EXPLOZII

Un numar de sapte mineri au MURIT vineri dimineata, in urma unei EXPLOZII accidentale, intr-o mina din regiunea Donetk, in estul Ucrainei, potrivit unor surse concordante, scrie Mediafax.

EXPLOZIA s-a produs catre ora locala 6.20 (6.20, ora Romaniei), la o adancime de aproximativ 1.300 de metri, a anuntat parchetul local intr-un comunicat. In total, 52 de mineri se aflau in galerie, dintre care sapte au fost RANITI MORTAL. O a opta victima a fost spitalizata.

Ministrul pentru Energie si Carbune Iuri Prodan a declarat, intr-o sesiune in Parlament, ca potrivit primelor elemente ale anchetei “drama a fost cauzata de nerespectarea regulilor de securitate”.

Citeste si: 22 de mineri au ramas blocati in subteran

Regiunea Donetk este un centru important al productiei miniere. Accidentele in minele din regiune sunt destul de frecvente.

Regiunea, situata in apropiere de frontiera rusa si cu o importanta populatie rusofona, este afectata in prezent cu o criza politica si tensiuni separatiste fata de Guvernul proeuropean de la Kiev, dupa indepartarea fostului regim prorus, la sfarsitul lui februarie.

Sursa foto: realitatea.net