SAPTE PROFESORI din Tulcea, RETINUTI pentu ca au luat MITA de la 45 de candidati la BACALAUREAT

SAPTE PROFESORI din judetul Tulcea au fost retinuti, marti, fiind acuzati de frauda la cele doua sesiuni ale examenului de BACALAUREAT din acest an, cand ar fi favorizat aproximativ 45 de candidati, primind de la acestia sume cuprinse intre 400 si 800 de euro pentru fiecare disciplina.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Tulcea, in perioada mai-septembrie, pe parcursul desfasurarii celor doua sesiuni ale examenului de BACALAUREAT, cei sapte inculpati – profesori de matematica, geografie, limba franceza, fizica si biologie – au notat in plus sau au modificat lucrarile a aproximativ 45 de candidati, astfel incat acestia sa poata promova examenul.

Conform procurorilor, prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne si parole transmise de la si catre candidati pe care acestia le-au inserat in continutul lucrarilor in scopul identificarii cu usurinta la corectare.

Citeste si: Doi prefesori si un inspector scolar din Braila, RETINUTI pentru MITA la BACALAUREAT

Pentru acordarea notelor de promovare, PROFESORII corectori fie au notat in plus lucrarile, fie le-au modificat sau au rezolvat integral subiectele, primind in schimb cuprinse intre 400 si 800 euro pentru fiecare disciplina.

Marti, procurorul de caz a dispus inceperea actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a celor sapte inculpati – Ovidiu Marius Tarlogeanu, profesor de matematica, Dorel Teodor Tigau, profesor de matematica, Mariana Gabi Costache, profesor de geografie, Cornelia Bacalu, profesor de franceza, Marcel Sciotnic, profesor de matematica, Cornel Brudiu, profesor de fizica si Violeta Calota, profesor de biologie, potrivit Mediafax.

Cei SAPTE PROFESORI din municipiul Tulcea sunt acuzati de trafic de influenta, complicitate la dare de mita, luare de mita, abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Inspectoarea generala adjuncta a ISJ CLUJ, propunere de ARESTARE PREVENTIVA

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Tulcea, cu propunerea de arestare preventiva a celor sapte profesori.

De asemenea, in acest dosar se fac cercetari si in cazul altor 20 de cadre didactice, care au calitatea de suspecti.