Sarbatoarea IEI si a TRADITIILOR ROMANESTI, în Sectorul 6

Cu prilejul Zilei Universale a IEI, copii din Sectorul 6 au o buna ocazie de a se intalni si de a invata lucruri noi despre TRADITIILE NATIONALE.

Evenimentul dedicat frumoasei camasi a portului popular romanesc este organizat in intervalul 23-24 iunie de catre Asociatia de Dezvoltare Personala ”Scoala de joaca”, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, fiind gazduit de Conacul Golescu-Grant din Aleea Tibles nr. 64.

Citeste si: “LA TEATRALE CU MATALE!”, la a VIII-a editie

Astfel, cu incepere de la ora 11.00, un numar 70 de copii, beneficiari ai centrelor de zi din sector, insotiti de 20 de voluntari, vor avea sansa de a descoperi unelte, metode si traditii mestesugaresti in cadrul unor ateliere de pictura ceramica, decoratiuni linguri de lemn, modelare in lut sau confectionare bratari si margele.

Programul va continua in aer liber, acolo unde copiii vor fi initiati in jocuri traditionale romanesti precum Baba-Oarba, Paparudele, Podul de piatra, Turca sau Alunelu’.

Citeste si: DGASPC Sector 6 a sarbatorit Ziua Copilului la Conacul Golescu

 Intrarea va fi libera, singura conditie fiind purtarea unei II sau a unei camasi albe, ca un gest de pretuire a portului national si a celor care, de-a lungul secolelor, l-au purtat si au contribuit la infrumusetarea lui.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6