Sarbatoarea Pastravului: De Buna Vestire, la Tismana s-au impartit sute de portii de peste cu mamaliga

Primarul din orasul Tismana (Gorj) a oferit gratuit, marti, de Buna Vestire, aproape 700 de portii de mamaliga cu peste cumparate din banii sai si ai consilierilor locali, precum si vin adus din gospodaria lui, autoritatile locale organizand a doua editie a “Sarbatorii Pastravului”.

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, a declarat, marti, corespondentului Mediafax ca, la fel ca anul trecut, la prima editie a “Sarbatorii Pastravului”, a pus bani din buzunar, impreuna cu consilierii locali, pentru achizitionarea pestelui care a fost impartit gratis localnicilor, precizand ca vinul l-a adus de acasa.

“Dorim sa ii facem pe oameni sa se simta bine, mai ales ca traditia spune ca azi nu trebuie sa fii suparat pe nimeni. Noi vrem sa-i inveselim pe oamenii care vin la aceasta manifestare si dorim, cu aceasta ocazie, sa scoatem in evidenta existenta pastravariilor din zona Tismana. Avem ape curate aici si tot mai multi localnici sunt interesati sa acceseze fonduri europene cu care sa isi realizeze astfel de ferme piscicole, lucru care pe noi ne bucura”, a afirmat primarul din orasul Tismana.

Citeste si: Traditii si obiceiuri de Buna Vestire

Peste o mie de persoane au participat, marti, si la Targul de Primavara, organizat in centrul localitatii, unde oameni din zona vin si cumpara seminte pe care le vor folosi in gospodarii.

Tot aici a fost organizat si un spectacol de muzica populara sustinut de artisti de la Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”.