Sarbatori de iarna la Marginimea Sibiului: Preturile pornesc de la 550 de lei un sejur de patru zile

Sejururi in Marginimea Sibiului, renumita pentru pastrarea traditiilor de sarbatori, in statiunea Paltinis, unde se poate schia, si petrecerile de Revelion in restaurantele unor hoteluri de patru stele se regasesc printre preferintele turistilor care isi petrec sarbatorile in Sibiu.

Marginimea Sibiului este una dintre cele mai cautate zone din judet, unde, de sarbatori, turistii pot asista la taiatul porcului si pot vedea cum se pregatesc in gospodarie bucatele traditionale din care vor fi invitati apoi sa guste.

De asemenea, vizitatorii pot cunoaste traditii vechi de sute de ani, care inca se pastreaza in aceasta zona si care sunt puse in practica mai ales de cetele de feciori. In satele din Marginime, feciorii se strang incepand de la Sfantul Nicolae si repeta colindele, pentru ca in seara de Ajun sa colinde tot satul, iar apoi sa petreaca intr-o casa special inchiriata in acest scop pana dupa Anul Nou.

Chiar si intre satele din Marginime sunt unele preferate de turisti. Astfel, cei mai multi sunt atrasi de localitatile Sibiel, Gura Raului, Sadu si Rasinari, iar multe dintre pensiunile din aceste localitati sunt complet rezervate.

O pensiune de trei margarete din Sibiel, situata in apropierea Muzeului de Icoane pe sticla “Zosim Oancea”, are 15 locuri in camere cu baie proprie, iar oferta de Revelion cuprinde cazare pentru trei nopti cu demipensiune si masa speciala de Anul Nou. Turistii care aleg sa-si petreaca aici Revelionul vor putea asista la taierea porcului si vor manca bucate pregatite in totalitate in gospodarie. Pentru intreg pachetul, turistii trebuie sa plateasca 650 de lei de persoana.

Sursa foto: pheideas.blogspot.com