SARBU: Noul lider sa isi indeplinească atributiile si sa mobilizeze grupul

Senatorul social-democrat ILIE SARBU a precizat duminica, in timpul intalnirii conducerii PSD cu senatorii, ca grupul PSD din Senat este unul compact si unit, dar ca ramane de vazut cum noul lider va reusi sa isi mobilizeze colegii in sesiunea ordinara de toamna, informeaza Agerpres. 

“Vom vedea, in continuare, noul lider cum reuseste sa isi indeplineasca atributiile si sa mobilizeze grupul, dar eu cred ca asa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine. (…) Grupul, asa cum a fost el si cum este, este un grup compact, unit si nu am avut niciodata probleme sau divergente intre noi”, a spus ILIE SARBU.

Acesta a tinut sa isi exprime speranta intr-o mai buna mobilizare a senatorilor PSD astfel incat legile sa nu fie respinse din cauza absentelor in plen.

“In saptamana care urmeaza va intra Codul fiscal si aici va trebui sa ne mobilizam exemplar, asa cum am facut-o de fiecare data, si sa putem sa-l trecem fara probleme. Dincolo de ceea ce se mai intampla, dar rareori, cand mai cade cate o lege din cauza unui vot, eu sper ca situatia asta in sesiunea care urmeaza sa se rezolve. E pacat ca toti colegii care vin si un coleg nu vine sa cada legea”, a mai spus acesta.

CITESTE SI: SENATORII PSD, reuniti in prezenta lui VICTOR PONTA. PSD il sustine pe SARBU pentru o functie la Curtea de Conturi – surse

Totodata, SARBU a prezentat si un scurt bilant al realizarilor grupului PSD sub conducerea sa.

“Motiunile simple care au fost discutate la Senat nu au trecut, nici motiunea de cenzura si astea sunt realizari pe care trebuie sa le subliniem. Mai avem cateva lucruri de mentionat fata de activitatea generala a grupului — 250 de declaratii politice, 296 de intrebari, 114 interpelari. Aproape in fiecare luni am avut invitat, la grup, cate un ministru cu care am discutat”, a aratat ILIE SARBU.

Surse social-democrate au confirmat, in cursul acestei saptamani ca ILIE SARBU intentioneaza sa-si anunte demisia de la conducerea grupului PSD din Senat. Potrivit surselor citate, ILIE SARBU ar urma sa faca acest anunt la reuniunea grupului parlamentar.

 Sursa foto ziuanews