Sarcinile managerului SPITALULUI DE ARSI, preluate de directorul financiar

Sarcinile managerului Spitalului de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Vitalie Stan, au fost preluate, de luni, pe durata arestarii preventive, de directorul financiar-contabil, Liliana Parvu, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, activitatea Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri se desfasoara normal, fiind asigurate serviciile de garda, dar si activitatea curenta.

De asemenea, atributiile sefului Sectiei de chirurgie plastica, Nicolae Antohi, au fost preluate de un medic neimplicat in ancheta, a precizat MS.

Citeste si: Cum se negocia spaga la Spitalul de Arsi: Operatiile erau camuflate in interventii de urgenta

Managerul spitalului, Vitalie Stan, seful Sectei de Chirurgie Plastica, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Elena Cristina Isac, precum si o angajata a unei clinici private au fost retinuti vineri, in dosarul operatiilor estetice.

Vitalie Stan, Nicolae Antohi si Elena Cristina Isac au fost arestati preventiv, duminica, in urma unei decizii a Tribunalul Bucuresti.

In cazul celorlalti medici de la Spitalul de Arsi pentru care procurorii au cerut arestarea preventiva, instanta a decis cercetarea sub control judiciar. Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si: SPITALUL DE ARSI din Bucuresti, vizat de un nou SCANDAL. O femeie ii acuza pe medici ca i-au cerut bani pe medicamente

In acest dosar sunt urmarite penal 26 de persoane, pentru luare de mita, dare de mita, inselaciune si fals intelectual. Cercetarile vizeaza 16 medici de la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, o asistenta medicala si noua pacienti, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Foto: activenews.ro