Cele sase AVIOANE CANADIENE de lupta au ATERIZAT la Campia Turzii

Sase AERONAVE DE LUPTA de tip CF-18 Hornet ale Fortelor Regale Aeriene ale Canadei, impreuna cu personal navigant si tehnic, sosesc miercuri, in jurul orei 17.00, la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, a anuntat Ministerul Apararii Nationale.

UPDATE 17.10: Cele sase avioane de lupta au aterizat la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii.

Potrivit sursei citate, militarii canadieni vor participa la exercitii si activitati de pregatire in comun cu militarii romani.

Citeste si: Sase AVIOANE CF-18 vor fi trimise de CANADA in ROMANIA

Ministrul canadian al Apararii a anuntat recent ca sase AVIOANE CF-18 Hornet urmau sa plece catre Romania, ca parte a contributiei Canadei la masurile NATO de intarire a securitatii aliatilor din Europa Centrala si de Est. Cele sase AVIOANE DE LUPTA se vor alatura fortelor aeriene din Romania si SUA pentru a participa la “misiuni de antrenament” impreuna cu aviatia romana si americana, a precizat, intr-o conferinta de presa, Rob Nicholson.

Citeste si: DUSA: Un AVION Awacs al NATO se afla in spatiul aerian al Romaniei de la izbucnirea crizei din UCRAINA

“Canada este alaturi de aliatii nostri din NATO (…) Contribuim cu o serie de masuri militare destinate sa sprijine aliatii nostri din Europa Centrala si de Est. Aceasta dislocare, care se adauga personalului deja deplasat in Belgia, demonstreaza angajamentul nostru fata de apararea colectiva a aliatilor nostri din NATO”, a spus ministrul Apararii, potrivit presei canadiene.

La randul sau, generalul Tom Lawson a precizat ca prezenta AVIOANELOR DE LUPTA in Romania face parte din numeroasele actiuni prin care Canada “isi demonstreaza angajamentul de lunga durata in cadrul NATO”.

Sursa foto: rcaf-arc.forces.gc.ca