Sase echipe din Liga I vor sa-si negocieze individual drepturile de televizare. Vezi care sunt acestea

Vanzarea drepturilor de televizare pentru urmatoarele trei sezoane ale Ligii 1, care va avea loc in primavara, este un moment foarte important din fotbalul autohton. Majoritatea cluburilor din Liga I depind de acesti bani, insa o lovitura pregatita in culise poate da peste cap toate calculele.

Sase cluburi din prima liga, printre care si granzii bucuresteni Steaua si Dinamo, au inaintat memorii catre Liga Profesionista de Fotbal prin care solicita sa-si negocieze individual vanzarea drepturilor de televizare informeaza, in exclusivitate, Reporter Virtual.

Potrivit sursei citate, Steaua Bucuresti, campioana en-titre din Liga I, ar fi demarat deja discutiile cu postul Pro Tv, fiind foarte aproape de a bate palma cu televiziunea condusa de Adrian Sarbu. Iar acest lucru s-a desfasurat fara ca ros-albastrii sa aiba acordul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

In aceste conditii, in cazul in care cele sase vor izbuti sa-si negocieze individual, cluburile mai mici vor avea de suferit, urmand ca pachetul cu meciurile ramase sa fie vandut pentru o suma mica.

Steaua nu este la prima incercare de acest gen, gruparea din Ghencea incercand acelasi lucru si la licitatia precedenta cand a vrut sa se rupa de celelalte echipe, insa Liga condusa de Dumitru Dragomir la acel moment s-a opus.

Campioana Romaniei primeste 3,7 milioane de euro din partea Ligii, conform contractului aflat in vigoare in acest moment. Licitatia pentru vanzarea drepturilor de televizare pentru urmatoarele trei sezoane va avea loc in primavara lui 2014.

Sursa foto: realitatea.net