Sat biblic, in Parcul Titan din Bucuresti

In perioada 7-17 aprilie, cu prilejul Sarbatorilor de Pasti, o suprafata de 3.000 de metri patrati a parcului Titan din Bucuresti va calatori in timp si se va transforma intr-un sat biblic traditional, format dintr-un complex de proiecte, in care vizitatorii vor putea observa stilul de viata al personajelor antice si vor putea invata, in cadrul unor lectii deschise, indemanari ale oamenilor din acele vremuri.

Construit ca un sat biblic autentic, proiectul cuprinde case-ateliere traditionale, cetatenii satului urmand a fi imbracati in haine specifice acestei perioade. Fiecare activitate este condusa de persoane calificate in istorie biblica si cultura iudaica sau in diferitele mestesuguri.

Citeste si: “Scoala Altfel”, in unitati militare din intreaga tara

Intrarea in istoria acelor vremuri se va face pe o poarta mare amplasata la intrarea in parc din Bulevardul Liviu Rebreanu – Zona Artelor. “O noua lume, plina de surprize, asteapta sa fie redescoperita prin intermediul tuturor simturilor si sa creeze amintiri de neuitat in mintea copiilor, tinerilor si a oricarui vizitator. Iesirea se va face prin mini-gradina zoologica, un loc special amenajat pentru a cunoaste si a interactiona cu diferite specii de animale ce apar scrise in Biblie”, afirma organizatorii.

In fiecare seara, vizitatorii vor avea parte de experiente diferite, mini-concerte si dramatizari, programe culturale organizate de diferiti parteneri, iar in data de 13 aprilie va avea loc un concert extraordinar de Paste organizat de Centrul Cultural Casa Artelor – Sector 3 Bucuresti.

Sursa foto: Facebook.com