SATU MARE: Primarul DOREL COICA, sanctionat de CNCD dupa ce a spus ca IOHANNIS are “MUTRA DE NAZIST”

Primarul municipiului SATU MARE, DOREL COICA (PSD), a fost santionat de Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce-a spus ca IOHANNIS ARE “MUTRA DE NAZIST”, potrivit site-ului buletindecarei.

“In fapt, sesizarea facuta de catre filiala satmareana a FDGR si ACL Satu Mare, prin Av. Adrian COZMA, copresedinte TNL Satu Mare, a vizat afirmatia facuta intr-o emisiune televizata de catre d-nul Coica Costel Dorel, la adresa domnului Klaus Johannis, respectiv ca are <MUTRA DE NAZIST>’”, potrivit sursei citate.

Astfel, primarul municipiului Satu Mare a jignit, prin afirmatia respectiva, concetatenii de etnie germana, doar ca sa mai smulga cateva voturi pentru candidatul PSD, Victor Ponta.

In motivarea deciziei sale, CNCD a considerat astfel de afirmatii, facute la acest nivel, foarte periculoase. CNCD i-a recomandat lui Dorel Coica “sa-si revizuiasca limbajul folosit in interventiile publice, in vederea respectarii legislatiei in vigoare”.

CITESTE SI: PRESEDINTELE CCR, AUGUSTIN ZEGREAN, RECLAMAT LA CNCD

Mai mult de atat, CNCD a dispus “obligarea domnului Coica Costel Dorel sa publice in mass-media un rezumat al prezentei hotarari de constatare, conform art.26, alin.2,din O.G.137/2000, privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificarile si completarile ulterioare.”

“Pana la aceasta data, dispozitiile si recomandarile CNCD au fost ignorate de catre PSD-istul Dorel Coica. Primarul insa, ar trebui sa le indeplineasca intocmai”, a precizat Copresedintele TNL Satu Mare, Adrian Cozma.

Sursa foto: voceatransilvaniei