SAUL BASS, omagiat de GOOGLE la 40 de ani de cariera la Hollywood

SAUL BASS este graficianul de la Hollywood care si-a dedicat 40 de ani din viata carierei. SAUL BASS a lucrat cu regizori precum Alfred Hitchcock, Otto Preminger si Martin Scorseze. Astazi, el ar fi implinit 93 de ani.

SAUL BASS a fost un grafician american recunoscut la nivel mondial mai ales pentru modul in care producea posterele anumitor filme, dar si logo-urile unor corporatii de rasunet.

SAUL BASS s-a nascut pe 8 mai 1920 in Bronx si provine din parinti evrei care au emigrat din Europa de Est. Munca lui la Hollywood a inceput in 1940 si facea postere pentru filme, iar in 1954 a inceput colaborarea cu Otto Preminger, la filmul Carmen Jones, iar in 1955 s-a ocupat de drama The Man with the Golden Arm.

SAUL BASS este responsabil de grafica a peste o suta de filme, zeci de logo-uri si multe alte creatii. Bass este cunoscut si pentru activitatea lui ca regizor, un exemplu, filmul Phase IV, aparut in 1974.

Unul dintre cele mai importante personaje de la Hollywood se stinge pe 25 aprilie 1996 la Los Angeles.

Google aduce un omagiu celui care a fost Saul Bass (1930-1996), un american, graphic designer si regizor. Astazi, el ar fi implinit 93 de ani.