Scandal CM Rusia 2018: Patru țări calificate se gândesc să boicoteze turneul final

Cu doar trei luni rămase până la debutul Cupei Mondiale de fotbal, nu mai puțin de 4 țări se gândesc să nu participe la turneul final din Rusia! Cotidianul britanic Daily Mail susține că Anglia ar putea coordona un boicot în masă, dacă se va dovedi că Rusia e în spatele încercării de ucidere prin otrăvire a lui Serghei Skripal.

Australia, Polonia și Japonia sunt și ele hotărâte să spună pas participării la Mondialul din Rusia. “Un boicot al Cupei Mondiale este cu siguranță una dintre opțiunile pe care le avem în vedere”, a afirmat o sursă pentru The Times.

“E incredibil că un turneul final va fi găzduit de o țară care folosește crima că instrument al politicii de stat”, a declarat și șeful Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Comunelor, Tom Tugendhat, care mai spune că “un boicot trebuie avut în vederi”.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost gășiți inconștienți, duminică, fără să prezinte răni vizibile, pe o bancă, într-un centru comercial de la Salisbury, în sudul Angliei. Ei sunt spitalizați în stare critică.

Incidentul a avut loc în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra. Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a primit azil în Marea Britanie în anul 2010 după un schimb de agenți de spionaj efectuat între Statele Unite și Rusia.

Skripal, fost colonel în serviciile secrete ruse, a fost condamnat în 2006 la închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu Serviciul britanic de informații externe (MI6).

Sursă traducere: ziare.com