SCANDAL de PROPORTII la FRF! UNDE SUNT BANII? REPLICA FEDERATIEI

Federatia Romana de Fotbal (FRF) se afla in mijlocul unui scandal de proportii din cauza bilantului contabil pe anul trecut, informeaza Gazeta Sporturilor. Conform acestui bilant, forul condus de Razvan Burleanu a cheltuit in 2016 peste 22 de milioane de euro! Florin Prunea, membru in Comitetul Executiv al FRF, confirma sumele si sustine ca banii s-au dus pe… prime personale.

“E vorba de primele personale. Asta e deficitul. Primele personale luate de oamenii din Federatie dupa marele meci cu Insulele Feroe, care a contat pentru un turneu final unde nu s-a calificat numai cine n-a vrut. 90% din acesti bani provin de la UEFA. Niciun cent nu s-a dus catre cluburile de la noi. Este fara precendent. Este prima data cand vad asa ceva”, a declarat Prunea, conform postului de televiziune Dolce Sport.

Mai exact, Federatia a cheltuit cu 5,3 milioane de euro mai mult decat au insemnat veniturile. “O asociatie nationala este prinsa in flagrant ca isi minte membrii afiliati prin documente falsificate. Aici ar trebui sa fie si treaba autoritatilor statului. In documente este trecuta suma de 90 de mii de lei. Fiind o diferenta atat de mare, lucrurile e clar ca nu sunt in regula. Suma de 5 milioane de euro e foarte mica,de fapt sunt mult mai multi bani de care nu se stie”, a continuat Prunea.

In replica, Federatia Romana de Fotbal a remis un comunicat prin care incearca sa explice rezultatele publicate in bilanturile contabile depuse la Ministerul Finantelor.

“Desi veniturile aferente calificarii la EURO 2016 au fost incasate efectiv de FRF in anul 2016, aceste venituri trebuiau inregistrate si au fost inregistrate in contabilitate in anul 2015, deoarece calificarea s-a obtinut in noiembrie 2015. In acelasi timp, o mare parte a costurilor aferente participarii la EURO 2016 a fost realizata in anul 2016 (anul desfasurarii turneului final), deci in anul 2016 au fost inregistrate aceste costuri, fapt ce a condus la pierderea contabila.

Raportarile interne catre membrii afiliati iau in considerare un cont de profit si pierderi bazat pe fluxul de numerar (cash flow accounting) care difera ca mod de prezentare de bilanturile contabile depuse la Ministerul de Finante. Conform bilanturilor contabile depuse de Federatia Romana de Fotbal la Ministerul Finantelor, in anul 2015 FRF a avut un profit contabil de 24.138.370 lei, iar in anul 2016 o pierdere contabila de 23.794.042 lei. Rezulta ca in cei doi ani cumulati FRF a avut un excedent de 344.328 lei”, se arata in comunicatul remis de FRF.

Sursa foto: prosport