Scandal diplomatic din cauza vizitei private a celor patru deputati romani in Taiwan

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat ca dezavueaza deplasarea celor patru deputati in Taiwan intr-o vizita privata, dar folosindu-se de documente diplomatice.

MAE a anuntat ca i-a retras pasaportul de serviciu deputatului Remus Cernea, intrucat acesta nu mai detine calitatea necesara utilizarii acestui tip de document.

“Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a dispus masuri pentru retragerea pasaportului de serviciu utilizat de unul dintre membrii delegatiei mentionate, in vederea anularii potrivit dispozitiilor legale in materie (respectiv art. 14, al. 3 din Legea 248 /2005), avand in vedere faptul ca acesta nu mai detine calitatea necesara utilizarii acestui tip de document”, transmite ministerul intr-un comunicat de presa remis, joi, Ziare.com.

Patru deputati romani au efectuat o vizita in Taiwan, tara nerecunoscuta de Romania, la invitatia si pe cheltuiala Ministerului de Externe din insula. Remus Cernea, social-democratii Ninel Peia si Ovidiu Iane si democrat-liberalul Costica Canacheu sunt cei patru deputati care s-au distrat in Taiwan.

 Sursa foto: facebook.com