Scandal în Camera Deputaților! Opoziția vrea capetele lui Dragnea și Iordache. PSD trage de timp

Liberalii au propus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, revocarea preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. PSD se apără cu regulamentul și trage de timp, având în vedere că ședința urmează să se finalizeze la 11.30, informează știripesurse.ro.

Update: Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunțat că opoziția ar putea intra în grevă parlamentară, dacă coaliția PSD-ALDE nu va supune votului cererile de revocare din funcție pentru Liviu Dragnea și Florin Iordache.

”Vreau să vă anunț că nu voi mai pleca de la acest microfon și vreau să vă anunț că există posibilitatea de a intra în grevă parlamentară, dacă nu veți respecta următorarele cerințe:

Prelungirea programului de lucru cu o oră.
Introducerea pe ordinea de zi a solicitărilor de revocare.
Schimbarea procedurii de vot astfel încât să nu fie manipulat sistemul electronic așa cum doriți dumneavoastră.

Să conducă această ședință vicepreședintele Marilen Pirtea.”, a declarat Raluca Turcan, conform sursei amintite.

Știre inițială

„Astăzi vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen să fie înscrise două solicitări de revocare: a preşedintelui Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache”, a spus liderul grupului PNL de la Cameră, Raluca Turcan.

Ea a solicitat ca plenul să fie condus de vicepreşedintele Camerei Marilen Pirtea (PNL), iar votul să se facă prin ridicare de mână. :„Există suspiciunea că dumneavoastră vă mai menţineţi la putere doar prin fraudă şi abuz şi sunteţi predispuşi la încălcarea Regulamentului. De asemenea, vă supun votului propunerea ca votul astăzi să fie exprimat prin ridicare de mână, întrucât am avut nenumărate dovezi că sistemele electronice funcţionează la dispoziţia conducerii Camerei şi nu avem încredere în modul în care veţi utiliza sistemele electronice de vot”.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a răspuns că în niciun caz nu va supune votului ceea ce a propus Turcan. „Voi invita liderii de grup să avem o consultare, în niciun caz nu voi supune votului, pentru că preşedintele Camerei are obligaţia să respecte Regulamentul”, a arătat Florin Iordache.

Sursa foto: realitatea