Scandal in farmaciile din Romania! Vezi aici motivul

Un nou scandal se abate asupra farmaciilor din tara noastra. Pastilele anticonceptionale “Cilest” au fost oprite in depozitele de medicamente ale distribuitorilor din cauza efectului contraceptiv scazut. In ciuda acestei masuri, medicamentul continua sa se afle pe rafturile  farmaciilor.

Pastilele anticonceptionale “Cilest” nu isi fac “datoria”, drept care reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) au hotarat sa dispuna retragerea de pe piata a acestui medicament inutil si lipsit de eficienta in prevenirea sarcinii.

Astfel, pastilele anticonceptionale “Cilest” au fost blocate in depozitele distribuitorilor, dar cum a fost vorba de o problema calitativa si nu una privind siguranta reprezentantelor sexului frumos, stocurile ajunse deja in farmacii vor ramane acolo pana se vor epuiza!

In aceste conditii, cele sapte mii de femei, numarul estimat ca ar folosi pastilele contraceptive “Cilest”, sunt in pericol de a ramane insarcinate pentru ca pilule amintite nu mai asigura o contraceptie de suta la suta.

Sursa foto: gandul.info