Scandal in Franta ! Fostul presedinte Sarkozy a orchestrat un complot la adresa justitiei

Nicolas Sarkozy, fostul presedinte al Frantei,a fost inregistrat in timp ce vorbea cu avocatul sau, Thierry Herzog, orchestrans un complot la adresa justitiei.

Publicatia Mediapart a dezvaluit, miercuri, convorbirile secrete ale lui Sarkozy cu Herzog, care confirma, potrivit publicatiei, suspiciunile de trafic de influenta, scrie Huffington Post. Potrivit jurnalistilor, discutia dintre cei doi arata “ca au orchestrat un veritabil complot impotriva institutiei judiciare pentru a scapa de judecatori si a-i insela pe altii”.

Citeste si: Momentul jenant in care presedintele Columbiei urineaza pe el, in fata a mii de oameni. VIDEO 

Intr-o convorbire din ianuarie 2014, dupa confiscarea agendelor lui Sarkozy in cadrul afacerii Bettencourt, privind finantarea ilegala a campaniei sale electorale, Herzog ii spune clientului sau ca judecatorii Curtii de Casatie vor fi nevoiti sa urmeze recomandarile unui magistrat favorabil fostului presedinte, iar intr-o alta avocatul lasa de inteles ca Gilbert Azibert, magistrat al Curtii banuit ca il informeaza pe fostul presedinte in schimbul unui post la Monaco, a avut acces la decizia privind anularea confiscarii agendelor lui Sarkozy. “Asta le va da de munca ticalosilor din Bordeaux”, spune acesta despre judecatorii ce au decis anchetarea lui Sarkozy.

Dezvaluirile facute de Mediapart au fost imediat speculate de socialistii francezi, care au reactionat spunand ca inregistrarile dezvaluie un comportament daunator democratiei.