SCANDAL in PARLAMENT in timpul votului pentru desemnarea presedintelui ANRE

Deputatul PSD Dumitru Chirita a fost votat, miercuri, in Parlament in functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), in conditiile in care mandatul de cinci ani al actualului presedinte, Niculae Havrilet, expira pe 23 octombrie, iar vicepresedinte a fost votat Zoltan Nagy-Bege, de la UDMR, informeaza televiziunile de stiri.

Pentru noua conducere au fost 220 de voturi “pentru” si 79 “impotriva”.  Pentru cele doua functii de membru in comitetul de reglementare al autoritatii au fost numiti Gheorghe Gabriel Gheorghe (din partea ALDE, in prezent secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de afaceri, comert si antreprenoriat) si Corina Sulger (PSD Olt), care in prezent lucreaza la CEZ Vanzare.

In cadrul dezbaterilor, PNL si USR au acuzat politizarea ANRE, informeaza corespondentul News.ro la Palatl Parlamentului.

“Azi se voteaza completarea structurii ANRE si parlamentarii PNL nu inteleg de ce trebuie sa mai dam vot in plen. Era suficienta decizia CExN sau declaratia Parlamentului prin care asumati ca adaugati ANRE la butoniera politica a institutiilor controlate de PSD. Partidul stat a inceptu intai cu Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, ASF”, a spus Raluca Turcan.

Presedintele de sedinta, Calin Popescu Tariceanu, i-a taiat microfonul deputatei PNL, pe motiv ca face declaratii politice. “Domnule presedinte, sunteti abuziv. Voi sta aici pana cand va reveniti”, i-a replicat Raluca Turcan lui Calin Popescu Tariceanu. “Confundati Parlamentul cu o piata publica. Respectati Regulamentul, altfel voi fi nevoit sa cer chestorilor sa faca ordine”, a mai adugat Calin Popescu Tariceanu.

Sursa foto: realitatea