Scandal în Piața Victoriei. Protestatarii busculați de jandarmi! Decizia luată de Gabriela Firea

O dispută a izbucnit sâmbătă între câţiva protestatari aflaţi în Piaţa Victoriei şi angajaţii Primăriei Capitalei. Ultimii au venit pentru a pregăti instalarea târgului organizat de municipalitate.

UPDATE 2: Primarul Gabriela Firea renunță la Târgul de Crăciun din Piața Victoriei după ce protestatarii au demontat schelele. Primarul general a anunțat într-un comunicat de presă că va muta târgul în altă locație, însă nu a specificat unde. “Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constituția României și legile țării sunt călcate în picioare fără că instituțiile centrale ale statului să reacționeze. Asta înseamnă începutul anarhiei”, a declarat Gabriela Firea. “Nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii în ce privește manifestațiile publice”, a conchis primarul general.

UPDATE 1: Trei persoane au fost ridicate, sâmbătă, de jandarmi, în urma conflictului din Piața Victoriei, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, citat de Agerpres.

“Trei persoane au fost conduse la secție pentru verificări și aplicarea sancțiunilor legale. Prima persoană de la care a pornit tot scandalul este cel care a fost acuzat că lovit un cetățean, o persoană în vârstă, și care, probabil, va fi cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe. Celorlalte două li se vor aplică sancțiuni contravenționale. Vom vedea ce vor stabili colegii noștri. Este vorba de două dintre persoanele care au împiedicat jandarmii să-l ridice pe primul, au împins garduri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Georgian Enache.

Incidentul a avut loc pe trotuarul din fața Guvernului.

“Acolo a fost lovită persoană respectivă, agresorul a fugit în mulțimea protestatarilor. Noi am solicitat prezența unei ambulanțe care să-i acorde îngrijiri cetățeanului lovit, i-au fost acordat îngrijiri la față locului. Și acesta a fost dus la secție pentru declarații. Noi am încercat să conducem la secție o persoană care a agresat un alt cetățean și alți protestatari s-au opus acestei măsuri, intrând în conflict cu jandarmii”, a explicat Georgian Enache.

Știre inițială

În sprijinul ultimilor au venit și jandarmii, aceștia bruscând protestatarii după ce ultimii au demolat gardurile instalate de Primărie. Lucrătorii au fost întâmpinaţi de câteva persoane cu steaguri tricolore şi cu portavoci, care scandau “Nu cedam Piaţa Victoriei!”, “Firea, nu uita, piaţa asta nu-i a ta!” şi “Vrem spitale, nu târguri penale!”.

Aceleaşi scandări au putut fi auzite şi cu la protestul desfăşurat vineri, la care au participat aproximativ 1.500 de persoane. Primăria Capitalei a anunţat, marţi, că Târgul de Sărbători – Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă va fi deschis în perioada 5 – 17 decembrie, în Piaţa Victoriei.

Sursa foto: realitatea