SCANDAL in POLITIA RUTIERA! Sefii, CERCETATI disciplinar

POLITIA RUTIERA. Un SCANDAL fara precedent loveste POLITIA RUTIERA! Patru sefi din cadrul Directiei Rutiere sunt CERCETATI in cazul politistului care a condus cu permis fals.

Seful Politiei Romane a dispus sesizarea unitatii de parchet competente la finalizarea tuturor verificarilor efectuate de Directia Control Intern din I.G.P.R. referitoare la un ofiter din cadrul Directiei Rutiere care a condus fara permis.

Potrivit unui comunicat al IGRP, au fost identificate indicii cu privire la fapte de natura penala privind incadrarea si promovarea lui Augustin Capalnas in structurile Politiei Romane.

Seful Politiei, Petre Toba, a dispus declansarea procedurii de cercetare prealabila fata de patru ofiteri cu functii de conducere din cadrul Directiei Rutiere, in vederea stabilirii existentiei sau inexistentei abaterilor disciplinare de:

– comportarea necorespunzatoare, in serviciu, familie sau in societate, care aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei, fata de un ofiter de politie, precum si a celei de neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege, fata de toti patru.

Citeste si: Augustin Capalnas, politist la Directia Rutiera prins cu permis auto fals, este cercetat penal si disciplinar

La data de 1 aprilie, conducerea IGPR a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducere fara permis de catre ofiterul Augustin Capalnas.

Totodata, IGPR precizeaza ca din verificari, s-a stabilit ca ofiterul Augustin Capalnas nu a participat in calitate de conducator auto la nicio misiune de insotire a coloanelor oficiale.

Ofiterul Augustin Capalnas este cercetat penal de procurori dupa ce a fost descoperit ca detine un permis fals de conducere. Augustin Capalnas, 43 ani, nu a avut niciodata permis de conducere, el conducand masini timp de 23 de ani.

 Inainte de a intra in politie, ofiterul a fost arhidiacon timp de 12 ani la Catedrala Ortodoxa din Alba Iulia si sofer al Arhiepiscopului Ortodox de la vremea respectiva, Andrei Andreicut.

 In cadrul Directiei Rutiere din IGPR, Capalnas avea atributii in domeniul educatiei rutiere si era prezent la astfel de evenimente in totata tara. Recent, acesta a dorit sa se transfere de la Departamentul Educatie Rutiera la Directia operativa a Politiei Rutiere si a fost nevoie, la reincadrare, de verificarea sa completa in baza de date a Politiei.

 Colegii politistului au ramas uimiti de faptul ca acesta nu a avut niciodata permis de conducere. El prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferenta fiind de o singura litera. Capalnas le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior, lucru care nu se mai intampla. Pus in fata realitatii, comisarul-sef a recunoscut ca nu are un permis valabil de conducere.