Scandal in Prahova: Inspectori ITM, sechestrati de un patron

Doua femei, inspectori de munca din Prahova, au trait clipe de groaza dupa ce patronul unei firme pe care o verificau i-a sechestrat. Cele doua aveau informatii ca la societatea respectiva lucrau angajati la negru.

Politia Ploiesti efectueaza cercetari dupa ce doua angajate ale Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Prahova au sunat, marti, la 112 reclamand ca sunt sechestrate in sediul unei societati comerciale din domeniul constructiilor, potrivit Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat ca politistii efectueaza in acest caz cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de sechestrare de persoane. 

“S-a primit un apel la numarul de urgenta 112 de la doi angajati ai ITM Prahova in care se reclama ca sunt sechestrati la sediul unei societati comerciale din Ploiesti. Angajatii ITM, dar si administratorul societatii se afla la sediul Politiei pentru audieri, in cauza fiind efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de sechestrare de persoane”, a declarat Brezeanu.

Potrivit inspectorului sef al ITM Prahova, Dumitra Ionescu, cele doua femei au functia de inspector si au mers la sediul unei societati din Ploiesti din domeniul constructiilor pentru a efectua un control pentru combaterea muncii fara forme legale.

“Cand au ajuns acolo, au incercat sa identifice persoanele aflate la lucru, in jur de sapte. Toate persoanele, din pacate, au fugit. Au intrat in sediul societatii, iar administratorul firmei respective a avut un comportament neadecvat fata de colegele mele si au fost incuiate inauntru. Dansul a plecat si doamnele au ramas acolo, inauntru”, a declarat sursa citata.

sursa foto: adevarul.ro