Scandal in Ungaria. Viktor Orban, acuzat ca a oferit informatii serviciilor secrete comuniste

Scandal in Ungaria. Omul de afaceri Lajos Simicska il acuza pe premierul ungar Viktor Orban ca a oferit informatii serviciilor secrete comuniste in timp ce urmau amandoi serviciul militar in anii ’80 si ca documentele care ar dovedi acest lucru s-ar afla la autoritatile ruse, acuzatii despre care premierul ungar a spus ca sunt motivate de ‘ura’, scriu agentiile de presa, care citeaza MTI.

Lajos Simicska a declarat intr-un interviu publicat duminica de blogul Mandinera ca autoritatile comuniste l-au pus sub urmarire si, cand era in armata, i s-a aratat “un teanc gros de hartii'”. Viktor Orban i-ar fi spus de bunavoie ca scrie rapoarte despre el, iar ei discutau despre ce ar trebui sa includa acestea, a mai dezvaluit Simicska. 

Dupa ce si-au incheiat serviciul militar, Orban i-a spus ca autoritatile comuniste “au incercat sa-l coopteze, dar ca a refuzat”. Simicska a mai declarat ca l-a crezut atunci pe Orban, dar ca acum nu mai stie ce sa creada.

Citeste si: UNGARIA-RUSIA: Acord nuclear secretizat pentru 30 de ani

“Faptele vorbesc de la sine. Toate informatiile sunt disponibile”, a declarat astazi Viktor Orban presei.

Premierul Ungariei s-a declarat ‘intristat” ca “nemultumirile personale pot face pe cineva sa se coboare atat de jos”. Orban a mai spus ca nu vede niciun sens in a crea un ‘circ’ in politica ungara si ca, in afara de prezentarea faptelor, nu vrea sa se angajeze intr-o astfel de disputa. Socialistii, aflati in opozitie, au cerut convocarea Comisiei pentru securitate nationala din Parlament in legatura cu afirmatiile omului de afaceri Lajos Simicska privind activitatile premierului in timpul perioadei comuniste.