Scandal intre SORIN OPRESCU si NECULAI ONTANU privind planul de urbanism zonal al Sectorului 2

Problemele la Primaria Capitalei par sa nu se mai termine. Dupa scandaluri de coruptie, dupa arestarea lui Solomon „Moni” Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, dar si a unui functionar de la Serviciul de urbanism, ambii prinsi in flagrant de luare de mita, Sorin Oprescu intra in conflict cu primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu.

Neprofesionalismul, dar si interesele de culise, l-au determinat pe edilul Sorin Oprescu sa atace in instanta Planul de urbanism zonal al Sectorului 2, care a stat la baza la sute de alte PUZ-uri si PUD-uri, scrie cetateanul.net.

Oprescu a cerut in data de 12 iunie Tribunalului bucuresti sa dispuna anularea, ca nelegala a hotararilor Consiliului Local al Sectorului 2 prin care s-a aprobat, si apoi s-a prelungit Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 2 (nr. 99/14.08.2003, respectiv nr. 5/09.01.2013).

CITESTE SI: SOLOMON WIGLER ramane in AREST PREVENTIV. DECIZIA este DEFINITIVA

Surse din Consiliul General al Municipiului Bucuresti au declarat pentru cetateanul.net ca primarul Capitalei ar actioneaza in mod interesat.

„Primarul general actioneaza interesat in aceasta cauza. El face aceste demersuri pentru a nu se aproba anumite PUZ-uri din zona Pietii Obor, dar si a altora, planuri de urbanism care se bazeaza pe modificarea prevederilor PUZ-ului sectorului 2”, spun surse din CGMB.

Aceleasi surse sustin ca demersul lui Oprescu ar putea avea un efect catastrofal asupra urbanismului Capiotalei, daca, „prin absurd”, ar fi aprobat. „Sunt sute de PUZ-uri si PUD-uri (planuri de urbanism de detaliu –n.r.) care au fost aprobate avand la baza planul de urbanism zonal al Sectorului 2, care vor deveni nule, la randul lor”.

CITESTE SI: DNA a RETINUT inca un angajat al PRIMARIEI CAPITALEI care lua MITA 

De-a lungul mandatelor sale, Primaria Generala a initiat mai multe planuri de urbanism zonal chiar in baza PUZ-ului caruia ii cere acum anularea.

Sorin Oprescu a cerut in anul 2009 lamuriri Inspectoratului de Stat in Constructii, care a confirmat legalitatea PUZ-ului lui Ontanu, aratand si modul in care acesta trebuie corelat cu alte prevederi legale.

Sursa foto epochtimes-romania.com