SCANDAL LA CNA: “LAURA GEORGESCU trebuie sa DEMISIONEZE sau intregul CONSILIU SA FIE DIZOLVAT”

Mai multe afise prin care se cere DEMISIA LAUREI GEORGESCU au impanzit, marti dimineata SEDIUL CNA. VALENTIN JUCAN a anuntat ca VA BOICOTA TOATE SEDINTELE pana cand presedinta Consiliului, Laura Georgescu, nu isi va prezenta demisia.

Mai multe afise prin care se cere demisia Laurei Georgescu au fost lipite marti dimineata in holul si sala de sedinte ale Consiliului National al Audiovizualului (CNA). De asemenea, o lista de semnaturi a fost deschisa, toti cei care doresc DEMISIA PRESEDINTEI CNA fiind invitati sa iscaleasca. Sedinta CNA, in care urma sa se discute modul in care televiziunile au tratat SUBIECTUL TRAGEDIEI DE LA COLECTIV, a inceput in absenta Laurei Georgescu, iar in cele din urma a fost amanata, potrivit hotnews.

Ulterior, Valentin Jucan, membru CNA, a transmis un punct de vedere oficial, in care explicat ca “Laura Georgescu trebuie sa demisioneze sau intregul Consiliu sa fie dizolvat.”

“Prezenta, in continuare, a Laurei Georgescu in fruntea CNA, dupa mai bine de un an de scandal, este de neacceptat. Este trimisa in judecata pentru abuz in serviciu, a dovedit un comportament nedemn pentru functia pe care o ocupa, a ignorat toate contestarile noastre si ale Parlamentului, ceea ce a condus acum la reactiile protestatarilor din Piata Universitatii care i-au cerut demisia. Cunoscand-o, deja, atat de bine pe Laura Georgescu, sunt sigur ca nu va face acest gest caracteristic unui om demn, cu atat mai mult cu cat unii dintre membrii CNA o tolereaza. Practic, in ultimul an, au fost epuizate toate modalitatile prin care fireasca demisie a Laurei Georgescu putea fi obtinuta, de la cele cordiale la cele vehemente”, a declarat Jucan.

CITESTE SI: NARCISA IORGA, LAURA GEORGESCU, GHEORGHE STEFAN SI VIOREL HREBENCIUC, INCULPATI IN DOSARUL CNA. CAND INCEPE PROCESUL

Mai mult, acesta a anuntat ca recurge la blocarea sedintelor CNA “pana la retragerea din functie a Laurei Georgescu sau pana la dizolvarea Consiliului”:

“In fiecare sedinta, voi difuza la volum maxim inregistrarea cu “vocea strazii” astfel incat lucrarile sa nu se mai poata desfasura. Nu doresc sa provoc neplaceri nimanui, cu atat mai putin radiodifuzorilor. De aceea, imi cer scuze anticipat tuturor celor ce vor fi afectati de gestul meu extrem, insa starea in care se afla CNA, de la instalarea in functie a Laurei Georgescu, nu mai poate continua. Voi incheia aceasta forma extrema de protest NUMAI ATUNCI CAND va demisiona Laura Georgescu sau intregul Consiliu va fi dizolvat. Nu ma intereseaza pastrarea mandatului cu pretul pastrarii si a Laurei Georgescu in functie, cu atat mai putin ma intereseaza alte pozitii in cadrul CNA. Protectia politica de care beneficiaza presedinta CNA, atat in randul membrilor Consiliului, cat si in randul parlamentarilor trebuie sa se opreasca. Fie se produce o schimbare majora la CNA, fie actualul Consiliu trebuie sa fie dizolvat”, a mai afirmat Valentin Jucan.

Sursa foto: Realitatea