Scandal la croitorie: Patronul a fost sechestrat de angajatele neplatite de doua luni

Lucratoarele unei croitorii din comuna argeseana Bradu au oprit productia si l-au sechestrat pe patron din cauza ca nu si-au primit salariile. Mascatii au intervenit pentru a calma situatia si a-l elibera pe patron din mainile celor 20 de angajate. Unei angajate i s-a facut rau, informeaza Adevarul.

In urma cu cateva ore, cele 20 de angajate ale societatii Mariberta Fashion cu sediul in comuna Bradu au inceput sa se certe cu patronul lor, Robert Nicusor Preda, pentru ca nu isi primisera salariile salariile pe lunile noiembrie si decembrie.

Femeile s-au plans de faptul ca de doua luni traiesc cu cartofi si paine cumparate pe datorie, ceea ce le-a adus intr-o situatie de disperare. Una dintre femei a spus ca in ultimele doua luni li s-au dat 100, maxim 200 de lei si li s-a promis mereu ca isi vor primi banii.

La fata locului au sosit politistii, iar unei femei i s-a facut rau. Femeia a fost dusa la spital cu ambulanta. In prezenta politistilor, Robert Nicusor Preda si-a luat angajamentul ca le plateste femeilor banii pana pe data de 27 decembrie, lucru care le-a nemultumit pe angajate, pentru ca nu vor avea bani de Craciun.

In aceste conditii, femeile l-au sechestrat pe patron in interiorul curtii. “Nu-l lasam sa plece. Va petrece sarbatorile cu noi, aici, sa stea in masina. Ii este frica sa dea ochii…oamenii asculta colinde acum, iar noi stam si ne plangem de mila una alteia”, spunea una dintre ele.

Pentru ca scandalul luase o si mai mare amploare, politistii au solicitat ajutorul mascatilor. Veniti la fata locului, oamenii legii au intrat in curtea societatii si au incercat sa faca osibila iesirea masinii in care se afla patronul.

Dupa ce acest lucru a fost posibil, femeile au lovit cu pumnii si cu picioarele autoturismul de teren condus de acesta. Angajatele se vor intoarce la munca pe data de 27 decembrie cand au primit promisiunea ca isi vor incasa salariile.

Sursa foto: ziarulring.ro