Scandal la Curtea de Apel! Presa, imbrancita de garzile lui Nicusor Constantinescu

Scandal la Curtea de Apel Bucuresti. Garzile sefului Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-au imbrancit cu jurnalistii care il asteptau pe acesta in incinta Curtii de Apel.

Dupa ce a iesit din sediul Curtii de Apel, Nicusor Constantinescu a mers la biserica sa se roage. El nu a vrut sa raspunda la intrebarile presei, insa astazi va afla decizia instantei. Vorbim despre o decizie definitiva, seful CJ Constanta urmand a afla daca va petrece urmatoarele 30 de zile in spatele gratiilor.

Nicusor Constantinescu a venit insotit de mai multi bodyguarzi, iar in momentul in care presa a vrut sa iasa inaintea lui pentru a-l filma, acestia i-au oprit imbrancindu-i pe jurnalisti. In cele din urma, presa a reusit sa treaca de bodyguarzi.

Vezi aici explicatia Tribunalului Bucuresti cu privire la decizia de a-l elibera pe Nicusor Constantinescu

Intrebat de ce vrea sa puna calus in gura presei, Nicusor Constantinescu a spus ca bodyguarzii nu sunt ai lui. El nu a facut nicio referire la dosarul in care este cercetat, afirmand ca va face o declaratie la pronuntarea instantei.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a judecat, vineri, contestatia procurorilor in cazul deciziei din 20 martie a Tribunalului Bucuresti, prin care a fost respinsa propunerea de arestare preventiva si s-a dispus masura controlului judiciar in cazul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, in dosarul in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu.

Nicusor Constantinescu este acuzat ca ar fi impiedicat controale ale Curtii de Conturi la Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism si autorizatii de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua firme.

La iesirea din sala de judecata, presedintele CJ Constanta a spus ca va astepta pronuntarea la o cafea. Nicusor Constantinescu a aratat ca Directia de Drumuri si Poduri nu este SRL-ul lui ca sa raspunda pentru faptele fostului director. El a precizat ca a depus la dosar si o expertiza medicala din care reiese ca este bolnav.