SCANDAL la ICR. PATAPIEVICI, despre afirmatiile lui BREBAN: Se face un proces de intentie care este grotesc

HORIA ROMAN PATAPIEVICI s-a declarat consternat de afirmatiile academicianului NICOLAE BREBAN, potrivit carora ar trebui impuscat.

”Daca tineti minte, in Romania Mare, erau publicate liste cu romani care trebuiau sa fie impuscati. Azi este vorba de o amenintare de transare a unui diferend cultural prin impuscare, ceea ce mi se pare destul de grav.

Ceea ce a spus domnul BREBAN ca nimeni nu a reactionat la scrierile mele sugereaza ca deplange ca nimeni nu a pus mana pe pistol si sa ma impuste. Eu nu zic ca el vrea sa ma impuste, dar exista oameni cu probleme care s-ar putea simti incurajati”, a declarat PATAPIEVICI luni seara, in la postul B1 TV.

”Este vorba de campania unor televiziuni care m-au tranformat intr-un inamic public. Acele scrisori sunt o marturie despre acea perioada, nu reprezinta punctul meu stiintific. Mi se face un proces de intentie care este pur si simplu grotesc”, a fost raspunsul lui PATAPIEVICI la intrebarea daca s-a simtit amenintat datorita carierei publice la ICR.

”Ceea ce mi se pare revoltator este ca o diferenta culturala in fond este transata de acamedicianul NICOLAE BREBAN prin instigare la impuscare si considera ca in Polonia s-ar fi realizat deja. Prin urmare, este regretabil ca nu exista romani care sa fi pus capat vietii mele”, a conchis acesta.

Dupa interventia din cadrul sedintei de la Academia Romana, unde NICOLAE BREBAN a declarat ca LIICEANU si PATAPIEVICI ar merita ‘’impuscati’’, seful ICR, RADU BOROIANU, a anuntat oficial ca se va desparti institutional de acesta.

Sursa foto www.gandul.info