SCANDAL la inmormantarea lui Florin Cioaba! Dorin si Daniel Cioaba se cearta pe coroana

Dorin si Daniel Cioaba, s-au autoproclamat ca regi ai rromilor cu putin timp inainte de slujba de inmormantare. Dorin Cioaba a devenit regele international al rromilor, iar Daniel Cioaba, regele rromilor din Romania. Decizia luata in tiganie a nemultumit o parte dintre rromi care au luat atitudine inca din timpul inmormantarii lui Florin Cioaba.

Liderul Filialei Cluj a Partidei Rromilor “Pro Europa”, Aurel Rosianu, a declarat ca transmite condoleante familiei lui Florin Cioaba, dar spune ca intreaga comunitate a rromilor din judetul Cluj “nu il va recunoaste niciodata ca lider al lor pe asa-zisul ‘rege’ Dorin Cioaba, fiul lui Florin Cioaba”.

“Bunul Dumnezeu sa il ierte si sa se odihneasca in pace. Regretatul Florin Cioaba a fost pentru intreaga comunitate a rromilor din judetul Cluj doar un activist rrom/pastor, nicidecum ‘rege’. Cioaba a fost probabil ‘rege’ doar pentru comunitatea rromilor caldarari, care nu este atat de reprezentativa ca si numar pentru comunitatea rroma.

Noi, Partida Rromilor, nu dorim sa intram in acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorim ca noi, comunitatea rroma din judetul Cluj si nu numai, sa fim masa de manevra in folosul nimanui”, afirma Aurel Rosianu.

Potrivit liderului Aurel Rosianu, “singurul reprezentant al rromilor din toata Romania este presedintele Partidei Rromilor ‘Pro Europa’, deputatul Nicolae Paun”. “Acesta reprezinta cu adevarat interesele comunitatii rrome din judetul Cluj, cat si din intreaga tara, impreuna cu alti reprezentanti ai comunitatii rrome, care se afla in pozitii oficiale”, spune Aurel Rosianu.

“Dorim, pe aceasta cale, sa instiintam opinia publica din Romania si nu numai, ca rromii din Romania nu vor recunoaste nici ‘imparati’, nici ‘regi’, niciodata. Romania este tara membra a Uniunii Europene, iar aceste titulaturi – rege, imparat, sau sef de stabor – ne fac doar deservicii atat noua, rromilor, cat si populatiei majoritare”, sustine Aurel Rosianu.

Mai mult, Imparatul Iulian al rromilor a dezvaluit intr-o interventie la postul Romania Tv ca s-au creat deja dispute intre fratii Dorin si Daniel Cioaba, fiecare dintre cei doi dorindu-si coroana de rege international, care i se cuvine de fapt si de drept lui Dorin. Daniel a pus la cale o “lovitura de cort”, dupa spusele Imparatului Iulian, juniorul familiei Cioaba fiind nemultumit cu statutul de rege al rromilor din Romania. Cei doi frati au la dispozitie 60 de zile pentru a rezolva diferendul, a mai spus Imparatul Iulian.

Sursa foto: rtv.net