SCANDAL la OPERA: ALINA COJOCARU si JOHAN KOBBORG au fost INTERZISI!

Balerina ALINA COJOCARU si JOHAN KOBBORG, cel care a coordonat trupa de balet de la OPERA NATIONALA BUCURESTI, se regasesc pe o lista a persoanelor non grata in institutie. Astfel, potrivit documentului semnat de directorul de Resurse Umane al ONB si trimis catre biroul de paza al institutiei, cei doi artisti nu mai au voie sa intre in cladire incepand din 25 aprilie, arata Newsro.

Lista, o nota de serviciu catre Biroul Paza, PSI si Mediu, ii cuprinde, printre altii, pe Emil Popescu, fost director tehnic, George Calin, fost director interimar la conducerea ONB, Sebastian Grigore, JOHAN-VEDEL KOBBORG, Ionut Pruteanu si ALINA COJOCARU.

CITESTE SI: PROTEST LA OPERA FATA DE INTOARCEREA LUI GEORGE CALIN LA CONDUCEREA INSTITUTIEI. MANIFESTANTII CER DEMISIA MINISTRULUI CULTURII

“Ca atare, incepand cu 25.04.2016, persoanelor nominalizate mai sus li se interzice accesul in institutie”, se arata in documentul respectiv. OPERA NATIONALA BUCURESTI se afla in centrul unui scandal de cateva saptamani in care sunt implicati dirijorii Vlad Conta si Tiberiu Soare (care reprezinta noua conducere) si balerinul JOHAN KOBBORG, care avea atributii de coordonare a Companiei de balet.

Proaspat numit in functia de director interimar al ONB, Tiberiu Soare a decis sa stearga numele lui JOHAN KOBBORG de pe site-ul institutiei, acolo unde era mentionat ca director al Corpului de balet, motivand ca o asemenea functie nu exista in organigrama. Acesta a fost inceputul scandalului, care pare ca nu se mai termina si din cauza caruia angajatii Operei protesteaza refuzand sa urce pe scena.

Artistii care au urcat pe scena duminica seara, intr-un spectacol care comemoreaza 400 de la moartea lui Shakespeare, au purtat banderole albe in semn de protest, iar spectatorilor le-au fost aduse la cunostinta motivele protestului, printre care o verificare a activitatii economice a Operei din ultimii trei ani si numirea unui coordonator al baletului, altul decat JOHAN KOBBORG.

Sursa foto: realitatea