SCANDAL la ROMATSA: CONDUCEREA ataca in instanta GREVA GENERALA anuntata de sindicalisti

ROMATSA

Scandalul de la ROMATSA se muta in sala de tribunal, informeaza postul B1 TV. Conducerea ROMATSA ataca in instanta GREVA GENERALA anuntata de sindicalisti, iar directorul AUREL STANCIU spune ca “respectam dreptul lor la protest, dar trebuie sa ne asiguram ca e respectata legea”.

AUREL STANCIU subliniaza ca din cele 14 revendicari, 12 au fost rezolvate, iar din cele doua ramase, unul se rezolva rapid.

CITESTE SI: NEGOCIERILE CU MINISTRUL TRANSPORTURILOR AU ESUAT. ANGAJATII ROMATSA INTRA IN GREVA DE LA 1 SEPTEMBRIE. UPDATE

De cealalta parte se afla GABREL TUDORACHE, presedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania, care spune ca atacarea in instanta este “un aspect legal”, conducerea fiind obligata sa conteste, conform Codului Muncii, orice GREVA in instanta, insa “nu inteleg de ce nu au contestat si greva de avertisment”.

GABRIEL TUDORACHE subliniaza ca exista si un proces verbal de conciliere, astfel ca toti pasii au fost facuti legal pentru ca altfel aceasta nu avea loc. Pentru ca acest scandal sa fie rezolvat este nevoie de existenta unui contract colectiv de munca, semnat si depus la Serviciul Teritorial de Munca. Insa, inainte este nevoie de negociere in care nu poate exista constrangeri.

CITESTE SI: PONTA DESPRE GREVA ROMATSA: SA DISCUTE CU MINISTRUL TRANSPORTURILOR SI SE VOR REZOLVA LUCRURILE

“Nu se afla in pozitia de general pe front. Respectam legile si nu vom accepta dictatura pe care vrea sa o impuna la ROMATSA”, spune GABRIEL TUDORACHE despre actualul director al institutiei.

Sursa foto: realitatea