NEGOCIERILE CU MINISTRUL TRANSPORTURILOR AU ESUAT. ANGAJATII ROMATSA INTRA IN GREVA DE LA 1 SEPTEMBRIE. UPDATE

Un nou SCANDAL are loc, luni dimineata, la sediul ROMATSA, sindicalistii solicitand DEMISIA directorului AUREL STANCIU. De cealalta parte, conducerea institutiei a solicitat interventia Jandarmeriei pentru calmarea spiritelor.

UPDATE 18.00 Liderii sindicali din ROMATSA s-au intalnit luni dupa-amiaza cu conducerea MINISTERULUI TRANSPORTURILOR pentru a discuta problemele cu care se confrunta salariatii regiei.

In ciuda faptului ca au existat negocieri intense, presedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), GABRIEL TUDORACHE, a declarat ca GREVA GENERALA din 1 septembrie nu va putea fi evitata: ”Nu exista nicio posibilitate de a evita greva generala pe 1 septembrie deoarece nu am gasit intelegere la nivelul autoritatilor”, a declarat acesta.

UPDATE 15.00 PONTA DESPRE GREVA ROMATSA: SA DISCUTE CU MINISTRUL TRANSPORTURILOR SI SE VOR REZOLVA LUCRURILE

UPDATE 13.00: Sindicalistii ROMATSA, prin vocea liderului GABRIIEL TUDORACHE, au anuntat ca vor intra in GREVA GENERALA in data de 1 septembrie cu incepere de la ora 11.00. Acestia au anuntat si faptul ca l-au informat si in scris pe ministrul Transporturilor! In timpul GREVEI GENERALE numai o treime din zborurile programate la data respectiva vor putea fi coordonate corespunzator.

Un numar de aproximativ 25o de angajati ai ROMATSA au declansat un nou protest la sediul institutiei incepand cu ora 8.00 dimineata. Liderul sindical GABRIEL TUDORACHE a declarat intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv ca solicitarea demisiei conducerii ROMATSA nu are nicio legatura cu doleantele financiare ale angajatilor.

“In acest moment pe noi nu ne intereseaza majorarea salariilor sau imbunatatirea conditiilor de munca, noi ne dorim doar plecarea de la ROMATSA a acestor generali care, din momentul numirii lor, au inceput sa faca o gramada de combinatiii, sa-si mareasca abuziv salariile, sa se numeasca intre ei. Noi vrem ca acestia sa plece din fruntea institutiei pentru ca sunt niste comunisti, comunistoizi asa cum ne-au denumit ei pe noi, care isi bat joc de oamenii si de imaginea ROMATSA”, a declarat GABRIEL TUDORACHE.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul