Tribunalul Bucuresti: GREVA GENERALA de la ROMATSA este LEGALA. UPDATE

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti vor decide, vineri, asupra legalitatii GREVEI GENERALE a controlorilor de trafic aerian dupa ce ROMATSA a contestat in instanta decizia sindicalistilor in urma careia doua treimi din zborurile din Romania vor ramane la sol incepand cu data de 1 septembrie, informeaza postul Realitatea.

UPDATE 12.00: GREVA GENERALA de la ROMATSA este LEGALA au decis judecatorii de la Tribunalul Bucuresti. DECIZIA magistratilor este executorie dar nu este DEFINITIVA si poate fi atacata cu apel. Astfel, sindicalistii de la ROMATSA pot face GREVA GENERALA in data de 1 septembrie.

Potrivit sursei citate, controlorii de trafic aerian se plang ca sistemele de dirijare au ramas fara contract de mentenanta, iar erorile din sistem fac ca avioanele sa dispara minute bune de pe radare.

CITESTE SI: SCANDAL LA ROMATSA: CONTESTATIA CONDUCERII REFERITOARE LA GREVA GENERALA VA FI JUDECATA MAINE

Sindicalistii sustin ca de multe ori avioanele dispar subit de pe radare sau comunicarea cu unele aeronave functioneaza cu intreruperi. Asa s-a intamplat cu zborul Otopeni – Tel Aviv din 30 iulie. Cand aeronava a ajuns in apropiere de Arges, sistemele de dirijare au pierdut toate datele despre ea. Controlorii au intrat in alerta. Si, desi parea ca e vorba despre o prabusire, au constatat ca era doar o eroare a softurilor ROMATSA.

Sursa foto: jurnalul