Scandal la TVR. Monica Ghiurco a contestat rezultatele concursului pentru conducerea Directiei Stiri

monica_ghiurco-tvr

Scandal la Televiziunea Romana. Jurnalista Monica Ghiurco a depus o contestatie la rezultatele concursului pentru conducerea Directiei de Stiri din cadrul TVR, afirmand ca s-au facut aranjamente, transmite reportervirtual.ro.

Monica Ghiurco a contestat comisia de concurs, afirmand ca modul de organizare l-a favorizat pe Claudiu Lucaci, deoarece unele persoane din comisie i-ar fi apropiate acestuia.

“Contest prezenta dnei conf. univ. dr. Diana Cismaru (SNSPA) in Comisia de Concurs de la Stiri din motive de incompatibilitatea cu calitatea de membru al unei comisii de concurs menite sa judece obiectiv si sa nu-l favorizeze pe niciunul dintre candidati, data fiind relatia de colaborare stransa (profesor-asistent in cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA) pe care o are de ani buni cu contracandidatul meu, acesta fiind co-autor al unora dintre lucrarile stiintifice publicate de dna Cismaru”, se arata in documentul citat de Reporter Virtual.

Monica Ghiurco a mai spus ca pana la data de inchidere a perioadei de inscriere, nu i s-a comunicat niciun fel de informatie suplimentara legata de concurs si nu i s-au adus la cunostinta datele economico-financiare solicitate, necesare pentru completarea Proiectului de management.

“Mentionez ca pana la data oficiala de inchidere a perioadei de inscriere la concurs (19 iulie 2013, ora 14.00) prin depunerea Proiectului de management si al Memoriului de activitate, nu mi s-a comunicat oficial niciun fel de informatie suplimentara legata de acest concurs/selectie interna si nu mi s-au adus la cunostinta datele economico-financiare solicitate, absolut necesare pentru completarea Proiectului de management (am specificat de altfel acest lucru si in cadrul Proiectului depus)”, afirma Monica Ghiurco.

Monica Ghiurco mai precizeaza ca cel care i-a fost contracandidat, respectiv Claudiu Lucaci, a fost favorizat de faptul ca, din postura de director interimar la Directia Stiri, a avut acces la toate documentele privind indicatorii economici ai Directiei.

“In contrast evident cu situatia mea, aceea de a nu avea acces la informatii esentiale pentru intocmirea Proiectului, s-a aflat contracandidatul meu care a indeplinit in ultimele 12 luni interimatul pentru functia scoasa la concurs, cea de director al Directiei Stiri, respectiv director DEIS. In toata aceasta perioada, chiar si in calitatea de interimar pe care a detinut-o, dl. Claudiu Lucaci a fost unica persoana care a fundamentat toate propunerile si deciziile in privinta bugetului si a altor indicatori economici ai Directiei. Mai mult, el este seful direct al resurselor umane specializate, depozitare ale acestor informatii, de la care, ca o consecinta fireasca, nu am reusit sa le obtin..”, mai arata Monica Ghiurco.

Foto: TVR