Scandal monstru. Echipă de top în pericol! Jucători negativi la testele pentru COVID-19 în campionat, dar pozitivi în Liga Campionilor

Presa italiană de profil scrie astăzi despre un scandal uriaș în mijlocul căruia se află echipa Lazio Roma. Conform jurnaliștilor italieni, gruparea lazială riscă de la o amendă considerabilă până la excluderea din Serie A, pentru încălcarea protocolului sanitar, după ce este suspectată că ar fi manipulat testele pentru coronavirus în cazul unor jucători.

Gazzetta dello Sport și Corriere dello Sport scriu că atacantul Ciro Immobile, mijlocaşul Lucas Leiva şi portarul Thomas Strakosha au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus la controlul comandat de UEFA înaintea meciului cu FC Bruges, de acum o săptămână, în Liga Campionilor.

Astfel, cei trei nu au jucat în Belgia, dar la testul efectuat pentru meciul din Serie A din weekend, cu Torino, Immobile, Leiva şi Strakosha au ieşit negativi. Primii doi au și jucat în acel meci. Apoi Immobile, Leiva şi Strakosha au fost din nou testaţi pozitiv, tot la un control comandat de UEFA, înaintea partidei de astăzi cu Zenit Sankt Petersburg, din grupele Ligii Campionilor.

Cei trei fotbalişti au fost lăsați, din nou acasă, însă federaţia italiană a deschis o anchetă, bănuind că oficialii clubului din Roma au manipulat rezultatele testelor, astfel încât fotbaliştii să poată juca în campionat. Lazio susține că testele efectuate la clinica agreată de UEFA sunt fals pozitive şi că numai cele cu rezultat negativ, făcute la o clinică din Avellino, sunt corecte.

Sursa foto: sport