Scandal monstru între Mircea Dinescu și Cristian Tudor Popescu! Video

Vorbe grele și dezvăluiri șoc, ”aruncate” de cei doi intelectuali

În ultimele zile a izbucnit un scandal monstru între Mircea Dinescu și Cristian Tudor Popescu. Cei doi intelectuali s-au ”dezbrăcat” de caracter și își aruncă vorbe grele printre care au strecurat și o serie de dezvăluiri din perioada scurtă în care au fost parteneri de afaceri la Gândul.

Scandalul dintre cei doi a izbucnit după câteva afirmații xenofobe ale lui Dinescu la adresa lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Raed Arafat. Deranjat, Cristian Tudor Popescu a lansat un atac ce l-a vizat pe Mircea Dinescu.

”Pot să spun că îl știu pe Mircea Dinescu, nu că îl cunosc. Am fost asociați vreme de un an la ”Gândul”, dar un contact omenesc, sufletesc, dincolo de discuțiile privind ziarul, nu am avut niciodată. La despărțire, am spus doar atât: ”Nu fac parte din filmul în care joacă Mircea Dinescu”. N-am făcut parte încă de la început. Pe 22 decembrie 1989, eu veneam cu coloana de demonstranți spre Televiziune, Dinescu stătea în genunchi în fața fostului magazin Bitolia, în Piața Dorobanți, și zicea ceva de Ceaușescu, copii, omorât, Crăciun. După ce militarii de pe acoperișul TVR și-au strâns armamentul și au dispărut, Dinescu a intrat în clădire, eu nu, blocat de teama de ridicol care mă urmărește de-o viață – m-am dus în apropiere, la domeniul lui Ceaușescu din Primăverii.

Nu vreau să vorbesc aici despre omul Dinescu. Sunt ani putrezi de când nu mai am nicio legătură cu el. Și nici nu ne vom mai întâlni în această viață. Dar există și un personaj Mircea Dinescu, care a simbolizat Revoluția de pe ecranul televizorului. Unul dintre puținii noștri disidenți, luptător împotriva național-socialismului, nazismului ceaușist, ceea ce m-a făcut să trec peste multe în legătură cu omul Dinescu”, a scris Cristian Tudor Popescu.

Replica poetului n-a întârziat, Dinescu lansând acuzații grave la adresa jurnalistului, despre care spune că s-a ales și cu o sumă frumușică după ”privatizarea” cotidianului Scânteia, organ de presă al PCR. Într-un mesaj video postat pe Facebook, poetul a vorbit despre câteva episoade din trecutul lui CTP.

”Asociați fiind la ziarul Gândul m-a invitat o singură dată la el acasă, conducând ca un masochist o Dacie ponosită, pe lângă care treceau în trombă tot felul de mașini bengoase, până am ajuns am observat cum își încarcă bateriile cu ura luptei de clasă. În căsuța lui de creație mi-a arătat templul lui subteran unde-și elaborează blestemele. Trăgând un chepeng am coborât pe o scară de fier beton într-o cavernă cu o masă mizeră la care geniul pustiu și sărac își producea veninul”, a spus Mircea Dinescu.

”Dacă nu l-aș fi văzut depunând un mărunțiș rămas de pe urma privatizării a ziarului Scânteia în valoare de vreo 300.000 de dolari, ca să devină acționarul majoritar al jurnalului Gândul,  poate că i-aș fi plâns de milă. Mi-am păstrat însă lacrimile pentru un bine care cu greu obținusem un împrumut  pentru 20% din acea afacere  de publiciști miopi. Atunci mi-am dat seama că eu sunt proletarul și el împăratul în trening, care practică eliminarea ca pe un hobbby după orele de tenis. I-aș recomanda că mult mai sănătos ar fi să se despartă de sine însuși fiindcă de mine se poate considera despărțit încă de la naștere”, a mai spus Mircea Dinescu.

Sursa foto: gandul