SCANDAL MONSTRU intre MUMIA ILIESCU si TICALOSUL CRISTOIU. UPDATE

Fostul presedinte ION ILIESCU si jurnalistul ION CRISTOIU sunt protagosnistii unui SCANDAL MONSTRU care tine capul de afis in spatiul on-line. Cei doi se balacaresc prin intermediul blogurilor personale, ILIESCU si CRISTOIU aruncandu-si VORBE GRELE si acuze care mai de care mai belicoase.

 UPDATE 11.00: ION CRISTOIU a revenit, sambta, cu o noua replica dura la adresa fostului presedinte al Romaniei, ION ILESCU:

„Scriam intr-un comentariu anterior ca prin Programul anuntat de noul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, PSD s-a intors la FSN, partidul lui ION ILIESCU, partidul pitecantropiei politice din primii ani postdecembristi.

In cei 25 de ani PSD a evoluat incetul cu incetul de la neocomunismul lui Ion Iliescu spre un partid cit de cit democratic, modern, european.

Fiecare nou presedinte a fost un progres, chiar daca mic, fata de FSN-ul sinistrul infiintat si condus de Ion Iliescu: Adrian Nastase, Mircea Geoana, Victor Ponta.

Acum, prin Masurile anuntate de Liviu Dragnea: rechemarea la conducerea PSD a lui Ion Iliescu, invitatia adresata baronilor locali de a reveni in partid (Mircea Cosma de la Prahova a anuntat ca renunta la autosuspendare, Marian Oprisan a devenit purtator de cuvint al noii echipe, Nicusor Constantinescu se pregateste sa revina la sefie, Marian Vanghelie jubileaza) partidul s-a intors la perioada FSN-ului.

Tot ceea ce s-a cucerit cit de cit in ultimii 5 ani in planul desprinderii de blestemul FSN s-a spulberat prin lovitura de Palat de miercuri, 22 iulie 2015.

Asa scriam in comentariul anterior dedicat implicarii lui Ion Iliescu, venit direct din Mausoleul lui Lenin de la Moscova, in alegerea nestatutara a lui Liviu Dragnea in fruntea PSD.

Cu Ion Iliescu am fost in razboi, ca gazetar, chiar din 15 ianuarie 1990, primul meu text in presa democratica fiind despre acest catelus al Elenei Ceausescu, pe care a ordonat apoi s-o impuste la zidul de la Tirgoviste. Din acel moment am scris aproape zi de zi, pina la alegerile din 1996 impotriva lui Ion Iliescu. Toate publicatiile pe care le-am facut si le-am condus au fost impotriva lui Ion Iliescu.

Nici el nu m-a iertat.

Ca sa ma scoata de la conducerea Zig-Zag Magazin, in vara lui 1990, exasperat ca denuntasem folosirea postului de presedinte pentru a ridica fusta la tot ce era de gen feminin in Palatul Cotroceni, inclusiv masinii de scris de la secretariat, a comandat sa fiu bagat in spital vreo doua luni, pina a putut fi adus in fruntea revistei Adrian Paunescu.

Au trecut de atunci decenii.

ION ILIESCU imi raspunde ca pe vremea FSN-ului.

E si normal.

PSD s-a intors la vremurile FSN.

ION ILIESCU are 85 de ani.

La o asemenea virsta, omul isi pregateste Marea Trecere.

Numai ION ILIESCU, un bolsevic insetat de Putere, merge la sedintele PSD, trage sfori, rinjeste, se implica in bataliile din boschetii partidului.

Nu e prima oara cind imi exprim dezgustul fata de un batrin care nu stie sa moara frumos, maret, care e desfigurat de patima luptei pentru putere, care practica o scirboasa pedofilie politica. La o asemenea virsta, in preajma Marii Treceri poti, desigur, sa primesti acasa tineri din partid, sa le dai sfaturi, la cerere, sa le spui povesti din viata ta.

Nu poti fara riscul de a fi indecent, desucheat ca un babalic care pindeste chilotii fetitelor, sa te duci la sedinte, sa te amesteci in treburile tinerilor, in luptele lor.

Daca ai o minima decenta, ii lasi sa-si vada de treburile lor.

Ai condus partidul, tara, ai fost seful partidului, ai fost toata viata un nomenclaturist caruia i s-a adus acasa patrunjelul pentru Nina cu Volga, pentru ca tu nu stii cum e sa cumperi tu, cum e sa umbli tu cu tramvaiul.

Stai acasa si lasa-i pe altii, pe tineri, sa conduca PSD!

Ce-mi raspunde ION ILIESCU la aceasta mustrare?

„Sunt implicat in viata politica, si in viata de partid. Place sau nu lui ION CRISTOIU, ca fost presedinte al Romaniei, ca fost presedinte al PSD, si actual presedinte de onoare al partidului, am niste obligatii si niste responsabilitati. Pe care inteleg sa mi le exercit, in fata romanilor, a membrilor si simpatizantilor PSD.”

Vineri, 24 iulie 2015, a fost condamnat la 20 de ani inchisoare, pentru crime impotriva umanitatii, fostul conducator al Lagarului de la Rimnicu Sarat.

Se spune ca 12 persoane au murit din cauza lui.

Ion Iliescu, fostul conducator al Grupului Criminal care a organizat diversiunea Teroristii din decembrie 1989, in urma careia au murit 1 100 de oameni nevinovati, al Grupului care a organizat cele doua mineriade, autor si el de crime impotriva umanitatii, nu numai ca nici macar n-a fost anchetat penal pentru asta, dar mai mult, dupa lovitura de palat de la CExN, a fost chemat sa indrume partidul de guvernamint.

Stiti ce e straniu la ION ILIESCU?

Ca va muri fara a intelege o clipa ca a fost un ticalos, unul din marii ticalosi ai acestui popor.

Nu vezi la ION ILIESCU nici acum, cind e in preajma Marii Treceri, o incercare de a vedea minim autocritic ceea ce a facut in viata.

Istoricii cad de acord ca primii ani postdecembristi au costat Romania o intirziere criminala in ce priveste optiunea pentru Europa, pentru democratie, din cauza optiunii lui ION ILIESCU pentru neocomunismul pagubos, pentru asa zisa democratie originala.

Cu toate acestea, si acum pentru ION ILIESCU FSN-ul a fost un partid extraordinar, iar mineriadele niste tulburari oarecare:

„FSN nu a fost, cum crede ION CRISTOIU, un partid al pitecantropiei politice. Este treaba domniei sale pe cine si cum a servit si serveste. FSN, cu toate limitele si erorile sale-proprii tuturor partidelor din tranzitia spre democratie-a fost un partid responsabil, care a construit institutii democratice, o Constitutie in acord cu normele europene, a initiat tranzitia la economia de piata, a condus Romania atunci cand a iesit din CAER si din Tratatul de la Varsovia, a dus-o in Consiliul Europei. Violente sociale au fost si in perioada mandatului presedintelui Emil Constantinescu.”

Dincolo de documentul sufletesc in privinta lui ION ILIESCU, textul e un document crucial pentru intelegerea saltului inapoi facut de PSD prin alegerea lui Liviu Dragnea ca presedinte in urma unei lovituri de palat in deja traditionalul stil de reglare de conturi prin boscheti al acestui partid minat pentru totdeauna de gena PCR.

ION ILIESCU  face un elogiu al PSD-ului luat in stapinire de baronii locali:

„Oameni ca ION CRISTOIU au construit, din prostie, sau din ticalosie, imaginea unei Romanii dominata de ”baroni” locali. (… ) ”Baronii” sunt votati de oameni, si se supun controlului lor democratic, iar cand incalca legea sunt sanctionati de lege.”

Tot ION ILIESCU confirma victoria vechii garzi, FSN-iste, prin alegerea lui Liviu Dragnea:

„In PSD s-a facut o schimbare de generatii, a carei expresie a fost si propulsarea lui Victor Ponta; dar asta nu inseamna eliminarea celor care nu fac parte din noua generatie de lideri. Exista o solidaritate, si o conlucrare intre generatii, care au interese comune, pentru existenta si continuitatea partidului.””, a scris sambata ION CRISTOIU.

In continuare va prezentam, in varianta integrala, materialele publicate de cei doi “COCOSI”:

ION ILIESCU/,,Un soi de replica la un simulacru de analiza politica”

Nu mi-am facut niciodata iluzii in legatura cu probitatea profesionala a lui ION CRISTOIU. Si nici in legatura cu rectitudinea sa morala. Nu am raspuns mojiciilor sale, ascunse in spatele ”libertatii de exprimare”, mojicii care tin loc de analiza politica onesta si obiectiva. Nu sunt alergic la critica, dimpotriva. Nu cred ca a fost-si este-lider politic post-decembrist care sa fi fost criticat-si jignit-cum am fost si sunt eu. Stiam la ce sa ma astept, asa ca mi-am asumat toate consecintele implicarii in viata publica romaneasca.

Nu accept si nu voi accepta insa, indiferent daca asta va atrage inca un potop de imunditati din partea unui personaj plin de frustrari si de rautate, cum este ION CRISTOIU, proferarea unor minciuni ordinare in ceea ce ma priveste.

FSN nu a fost, cum crede ION CRISTOIU, un partid al pitecantropiei politice. Este treaba domniei sale pe cine si cum a servit si serveste. FSN, cu toate limitele si erorile sale-proprii tuturor partidelor din tranzitia spre democratie-a fost un partid responsabil, care a construit institutii democratice, o Constitutie in acord cu normele europene, a initiat tranzitia la economia de piata, a condus Romania atunci cand a iesit din CAER si din Tratatul de la Varsivia, a dus-o in Consiliul Europei. Violente sociale au fost si in perioada mandatului presedintelui Emil Constantinescu. Poate batalia de la Costesti ii mai spune ceva ”obiectivului” jurnalist.

Sunt implicat in viata politica, si in viata de partid. Place sau nu lui ION CRISTOIU, ca fost presedinte al Romaniei, ca fost presedinte al PSD, si actual presedinte de onoare al partidului, am niste obligatii si niste responsabilitati. Pe care inteleg sa mi le exercit, in fata romanilor, a membrilor si simpatizantilor PSD. Nu este nici bolsevism, nici dejizm, nici ceausism. Apropo: responsabilitatile lui ION CRISTOIU in presa comunista erau cumva semn al aderentei sale la democratia liberala si atasament la valorile nepieritoare ale capitalismului, sau cum? Ca altminteri n-are de dat lectii nimanui, pentru ca nu are indreptatirea morala s-o faca. Oameni ca ION CRISTOIU au construit, din prostie, sau din ticalosie, imaginea unei Romanii dominata de ”baroni” locali. Daca mai intelege ceva din ceea ce inseamna democratie, separatia puterilor in stat, descentralizare administrativa, subsidiaritate, nu ar mai debita astfel de clisee penibile. In Romania puterea politica si administrativa este impartita, nu mai suntem in regimul partidului unic si al Iubitului Conducator. ”Baronii” sunt votati de oameni, si se supun controlului lor democratic, iar cand incalca legea sunt sanctionati de lege. In rest, ca peste tot in lume, politica se face cu negocieri si aliante intre diversii competitori, cu compromisuri rationale, iar minoritatea se supune majoritatii.

Alegerea lui Liviu Dragnea a fost rezultatul unui proces democratic, si NU expresia vointei mele. Eu am avut un singur vot. Este o solutie tranzitorie, care se va finaliza la Congres, pe care il vad ca pe unul pregatit extrem de serios, si care sa nu se rezume doar la aspecte organizatorice.

Reamintesc, pentru ca se uita: eu l-am sprijinit pe Victor Ponta si atunci cand a fost ales in fruntea PSD, si in toti acesti ani, cat a condus partidul, si a fost si este prim-ministrul Romaniei. Ceea ce am spus despre Liviu Dragnea nu este un gest impotriva lui Victor Ponta. Nu am de ce imi renega pozitia de sprijin fata de Ponta. Mi-am asumat-o, o respect si sunt consecvent in aceasta directie.

Victor Ponta a decis sa plece din fruntea partidului, iar PSD mai are, sper eu, autonomie in ceea ce priveste alegerile pe care le face. In PSD s-a facut o schimbare de generatii,a carei expresie a fost si propulsarea lui Victor Ponta; dar asta nu inseamna eliminarea celor care nu fac parte din noua generatie de lideri. Exista o solidaritate, si o conlucrare intre generatii, care au interese comune, pentru existenta si continuitatea partidului.

Restul laturilor care tin loc de „analiza” in compunerea lui ION CRISTOIU nici nu merita amintite. Ele nu sunt decat expresia frustrarilor sale, dar si a inconsistentei gandirii si actiunii, ca jurnalist, si ca persoana publica. Credibilitatea nu se construieste si nici nu se mentine cu injuraturi ordinare, cu minciuni si cu lipsa de respect fata de proprii-i cititori. Sa stea linistit ION CRISTOIU: nu este Tudor Arghezi, si nici atacul lui la adresa mea un nou ”Baroane!” El, din ”bube, mucegaiuri si noroi” nu scoate, spre deosebire de Arghezi, ”frumuseti si preturi noi”. Scoate doar bube, mucegaiuri, si noroi. Asta explica multe. Inclusiv imundul ”Gand de vineri”.

Nu este un drept la replica. Este doar o precizare, pentru oameni onesti, ce gandesc cu mintea lor, indiferent care este pozitia lor fata de mine. Poate ma repet: democratia, ca si libertatea de exprimare, implica si responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Cand uitam de responsabilitate, cadem in mocirla in care se scalda ION CRISTOIU.

ION CRISTOIU/,,ION ILIESCU a venit direct din Mausoleul lui Lenin de la Moscova ca sa-l faca pe Liviu Dragnea presedinte al PSD”

Prin Liviu Dragnea, dupa cinci ani de frustrare, Baronii PSD si-au luat Partidul inapoi.

In anul de gratie 2015, PSD s-a intors la FSN-ul lui ION ILIESCU, acest partid al pitecantropiei politice din primii ani postdecembristi.

Ca un simbol al acestei intoarceri in timp la partidul democratiei originale, la cosmarurile mineriadelor, la limbajul de lemn neocomunist, la intrigile de tip bolsevic, la sedinta CExN a participat si ION ILIESCU.

Nu numai c-a participat, dar a avut si un cuvint greu de spus in lovitura data de Liviu Dragnea.

La finele sedintei, dupa ce s-a vazut presedintele PSD, Liviu Dragnea a tinut sa-i multumeasca mumiei aduse direct din Mausoleul lui Lenin din Piata Rosie de la Moscova special pentru a intoarce PSD la vremurile FSN-ului sovietic:

„M-a onorat sustinerea domnului Iliescu, a avut o argumentatie foarte solida, corecta, rationala. ”

Liviu Dragnea e un produs tipic al capitalismului salbatic, impotriva caruia a luptat si lupta comunistul Ion Iliescu.

De ce a venit special la Sedinta, cu prisnite cu tot, ION ILIESCU, pentru a-l sprijini pe Liviu Dragnea?

Ca sa mai doboare un dusman: Victor Ponta.

Pentru ca Victor Ponta i-a devenit dusman in clipa cind Sebastian Ghita, amicul lui Victor Ponta, a vorbit de necesara despartire a PSD de comunismul de tip stalinist intruchipat de ION ILIESCU.

Si astfel, ION ILIESCU a mai rapus un dusman.

Sirul celor rapusi de ION ILIESCU e mare.

Nu pun la socoteala pe cei peste o mie de oameni nevinovati ucisi in decembrie 1989 in Diversiunea cu teroristii initiata si dirijata de ION ILIESCU pentru a-l putea asasina pe dusmanului lui de moarte, Nicolae Ceausescu.

Nu pun la socoteala mineriada din iunie 1990 initiata si dirijata de ION ILIESCU pentru a-i rapune pe cei din Opozitie.

Nu pun la socoteala  mineriada din septembrie 1991, initiata si condusa de ION ILIESCU pentru a-l rapune pe Petre Roman.

ION ILIESCU n-a platit pentru nici una din crimele comise cu singe rece, ca toti bolsevicii.

Ma refer la toti liderii PSD rapusi de ION ILIESCU, pentru ca au cutezat sa-l infrunte:

Petre Roman, Adrian Nastase, Teodor Melescanu, Mircea Geoana, Victor Ponta.

Cum de reuseste mumia asta sa domine un partid si la 85 de ani?

Imaginati-va ca Ion Iliescu l-a cunoscut ca student pe Stalin, a lucrat cu Dej, a lucrat cu Nicolae Ceausescu.

La sedinta CExN erau PSD-isti care nu l-au apucat nici macar pe Nicolae Ceausescu.

Unii dintre ei ar putea sa-i fie nepoti lui Ion Iliescu.

La o asemenea virsta, oamenii se gindesc la Marea Trecere, drept pentru care merg la Biserica, si se roaga sa li se ierte pacatele.

Ion Iliescu merge la sedintele PSD, printre tineri care i-ar putea fi nepoti si intr-un gest de pedofilie politica si trage sfori pentru doborirea unui si suirea altuia.

Sursa foto: gandul