Remanierea Guvernului s-a aprobat! Care sunt propunerile Vioricăi Dăncilă pentru funcțiile de miniștri

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, în care urmează să se decidă remanierea unor miniştri, a început la Palatul Parlamentului.

Update 3: Surse politice au declarat, pentru știripesurs.ro, că în ședința CEx s-a votat remanierea, iar propunerile premierului Viorica Dăncilă sunt următoarele:

Lia Olguța Vasilescu- la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova.

Marius Budăi – la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguței Vasilescu

Gabriel Leș – la Ministerul Apărării, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat

Niculae Bădălău- Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă

Alexandru Petrescu- la Ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru

Daniel Breaz – la Ministerul Culturii, în locul lui George Ivașcu

Bogdan Matei – la Ministerul Tineretului și Sportului, în locul Ioanei Bran

Separat se va vota în cazul lui Ilan Laufer, propus pentru postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu

Update 2: Comitetul Executiv Naţional a decis, luni, ca în funcţia de secretar general al partidului să fie numit Codrin Ştefănescu, actual secretar general adjunct, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate. Codrin Ştefănescu va ocupa, astfel, locul lăsat vacant după excluderea din partid a fostului secretar general, Marian Neacşu.

La ora transmiterii acestei ştiri, conducerea lărgită a PSD discută, la Parlament, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, despre remanierea guvernamentală.

Update 1: Scandal uriaș la CExN al PSD. Vorbim de o confruntare între vicepreședintele PSD Marian Oprișan și vicepremierul Paul Stănescu. Reproșuri pe care Oprișan i le-a adus lui Stănescu, mai ales că se discută despre remanierea sa.

Știre inițială

La reuniune participă preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al formaţiunii, membri ai conducerii centrale a partidului, lideri de organizaţii şi miniştri.

Înainte de şedinţă, Mihai Fifor a declarat că şi-a depus mandatul de ministru al Apărării pentru a se putea alătura conducerii partidului în vederea realizării obiectivelor importante cuprinse în programul de guvernare. (Detalii AICI)

Totodată, pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al social-democraţilor ar urma să se afle şi discutarea situaţiei primarului general, Gabriela Firea.

La intrarea în şedinţa CExN al PSD, Firea a anunţat că a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti în semn de protest pentru faptul că la nivelul filialei nu au fost organizate alegeri de doi ani şi pentru că nu a fost sprijinită să pună în aplicare programul social-democraţilor privind Capitala.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că decizia finală privind remanierea unora dintre miniştrii PSD va fi luată în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului. “Decidem în CExN”, a declarat premierul, luni, înainte de a intra la şedinţa CExN al PSD. Întrebată dacă lista cu miniştrii care vor fi remaniaţi este făcută, Dăncilă a spus: “Trebuie aprobarea CExN”.

Sursa foto: gandul