SCANDAL MONSTRU la GUVERN: DISCRIMINARE TEHNOCRATA la PALATUL VICTORIA? Reactia premierului CIOLOS. UPDATE

SCANDAL MONSTRU cu iz de DISCRIMINARE la PALATUL VICTORIA. Consilierul de stat DANA VARGA (foto) si-a inaintat DEMISIA din functia pe care o ocupa in cadrul Cancelariei Prim-ministrului, simtindu-se jignita de declaratiile sefului acestei institutii, DRAGOS TUDORACHE.

UPDATE 14.10 “Dansa (DANA VARGA-n.r.) am vazut ca si-a depus demisia, nu am vazut aceasta demisie. Asertiunile pe care le face si modul in care isi explica dansa demisia e problema dansei, insa pot sa va asigur ca nu exista acest tip de abordare discriminatorie in cadrul cancelariei si in cadrul echipei cu care lucrez, lucrul acesta l-am demonstrat deja prin deciziile pe care le-am luat si o sa demonstrez in continuare”, a spus DACIAN CIOLOS.

El a adaugat ca aceasta a fost numita consilier de fostul prim ministru si el, in calitate de prim ministru, isi alege alt consilier.

“Eu imi aleg consilierii de stat, nu vad de ce trebuie sa dau explicatii pentru consilierii pe care ii aleg. La fel ca si ministrii, si-au ales secretarii de stat, au luat deciziile pe care le-au considerat ca trebuie sa le ia. Nu vad de ce sa dau explicatii pentru oamenii pe care ii aleg, au fost si alti consilieri de stat care au plecat, nu pentru ca nu sunt competenti, nu pentru ca am eu o problema personala cu unul sau cu altul, ci pur si simplu pentru ca eu vreau sa-mi aleg o alta echipa cu care eu am venit.

Dansa a fost recrutata de fostul prim ministru ca si consilier de stat, eu mi-am recrutat ca si prim ministru alt consilier de stat referitor la minoritate roma. (…) Deci nu este doamna VARGA singura reprezentanta a minoritatii rome, a facut parte dintr-un Guvern ce si-a incetat mandatul, cu toate ca Guvernul si-a incetat mandatul, unii consilieri au mai fost mentinuti o perioada, dar consilierii de stat sunt numiti de catre primul ministru direct, sunt consilierii cei mai apropiati ai primului ministru, de ce trebuie sa dau eu explicatii”, a spus CIOLOS.

El a adaugat ca nu este vorba despre un scandal, ci a aflat ca Varga si-a depus demisia si “s-a dus la televiziuni”.

“Am aflat acum de la purtatorul de cuvant ca dansa si-a depus demisia si ca s-a si dus la televiziuni ca sa spuna motivul pentru care si-a depus-o. Nu era cazul. Si-a depus demisia, o sa o vad, e un lucru firesc, inca o data spun, dansa a fost pe un post politic, in sensul ca a fost consilier de stat la cancelarie, nu este un post castigat prin concurs, este o numire facuta de primul ministru, atunci nu vad de ce trebuie discutii”, a aratat premierul.

UPDATE 14.00 Consilierul de stat in cadrul Cancelariei premierului DANA VARGA si-a depus demisia joi iar DACIAN CIOLOS nu a avut avut “oportunitatea de a o studia si de a se pronunta in ceea ce priveste acest ACT UNILATERAL”, informeaza un comunicat al Executivului remis vineri Agerpres.

“Declaratiile doamnei VARGA din presa si din textul demisiei nu sunt impartasite de Premier sau de Seful Cancelariei. Pe fondul atributiilor acoperite de doamna DANA VARGA trebuie mentionat faptul ca, in noua configuratie a Cancelariei prim-ministrului, problematica romilor se regaseste acum integrata in cadrul Departamentului de politici privind incluziunea sociala si drepturile omului”, mai precizeaza sursa citata.

Stire initiala

DANA VARGA sustine ca a incercat sa il contacteze pe premierul DACIAN CIOLOS pentru a-i prezenta situatia, insa nu a reusit sa discute cu acesta. “Am fost informata pe 22 decembrie de faptul ca trebuie sa imi dau DEMISIA. Am incercat sa vorbesc cu premierul, am sunat la cancelarie, dar nu m-a chemat nimeni. Nu am avut ocazia sa vorbesc cu premierul”, a spus DANA VARGA intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv.

Potrivit DEMISIEI semnate de DANA VARGA, seful Cancelariei, DRAGOS TUDORACHE a afirmat ca sunt ‘prea multi rromi in Guvern si nu prezinta incredere’. „In fapt expresia domnului TUDORACHE continea termenul de TIGAN insa eu nu am vrut sa ma dau in spectacol in momentul redactarii DEMISIEI”, a declarat DANA VARGA pentru sursa citata.

Surse guvernamentale sustin ca DRAGOS TUDORACHE face acum eforturi pentru a o convinge pe DANA VARGA sa renunte la DEMISIE pentru a evita scandalul.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: captura Romania Tv