SCANDALUL DEZINFECTANTILOR: Ministrul Sanatatii scapa de demitere dar se alege cu un supracontrol

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat joi ca premierul Dacian Ciolos va trimite Corpul de control la Ministerul Sanatatii, precizand insa totodata ca ministrul Patriciu Achimas Cadariu (FOTO) va ramane in functie.

“Premierul Dacian Ciolos va considera sectorul de sanatate prioritatea numarul 1 a actului de guvernare. Guvernul isi asuma o serie de masuri pe termen scurt pentru detensionarea situatiei. Premierul a decis sa trimita Corpul de control la Comisia de Biocide de pe langa Ministerul Sanatatii. Vrem sa stim daca criteriile au fost respectate si daca s-au respectat toate standardele. In caz contrar, rezultatele acestor controale vor fi transmise Parchetului, care s-a sesizat deja.

CITESTE SI: SCANDALUL DEZINFECTANTILOR: SEFUL CORPULUI DE CONTROL AL GUVERNULUI IL FACE PRAF PE SEFUL DIICOT

(…) Premierul a cerut ministrului Patriciu Achimas Cadariu sa implementeze accelerat pachetul de masuri anuntat saptamana trecuta”, a spus Dan Suciu, intr-o declaratie de la Palatul Victoria. Acesta a precizat ca premierul va solicita masurile administrative care se impun, daca rezultatele controalelor nu vor fi conforme.

De asemenea, Dan Suciu a catalogat drept “inacceptabil” ca Romania sa nu aiba un laborator autorizat: “Guvernul pregateste o hotarare de guvern prin care se vor aloca fonduri pentru acreditarea laboratorului ICECHIM prin procedura de urgenta”.

Sursa foto: jurnalul