Scandalul DIESELGATE: Masinile DACIA, investigate de autoritatile din Germania

Autoritatile germane au anuntat ca vor verifica emisiile a 50 de modele de masini cu motoare diesel de la 23 de producatori, printre care si constructorul din Pitesti – DACIA, ca urmare a dezvaluirilor din scandalul Dieselgate.

Intre timp, presa americana anunta ca Volkswagen le va cere angajatilor, pana la sfarsitul lunii, sa dezvaluie informatii care i-ar putea incrimina, dar fara sa suporte consecinte.

Autoritatea germana pentru Transport Rutier va efectua teste de emisii in cazul a 50 de modele de masini, de la 23 de producatori auto, din cauza suspiciunilor ca nivelul declarat al noxelor este depasit. Un purtator de cuvant al institutiei a declarat ca verificarile au fost declansate dupa ce grupul auto Volkswagen a recunoscut manipularea testelor de emisii, dar si dupa ce parti terte au indicat emisii poluante anormale. 

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: Cat va fi cuantumul COMPENSATIILOR oferite pentru fiecare masina din SUA care are probleme

Printre constructorii auto ce vor fi verificati sunt Dacia, BMW, Ford, Opel, Mercedes, Fiat, Hyundai, Mazda, Mitsubishi si Nissan. Acestor producatori li se adauga si unele marcile din cadrul producatorului din Wolfsburg, adica Volkswagen, Audi si Porsche. 

CITESTE SI: VOLKSWAGEN: Alte 800.000 de MASINI VANDUTE IN EUROPA au probleme; COSTURI de doua miliarde de euro

Intre timp, ziaristii de la Wall Street Journal au anuntat ca Volkswagen ar putea cere angajatilor ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa furnizeze informatii in legatura cu scandalul emisiilor poluante. Angajatii vor fi solicitati sa dezvaluie informatii care i-ar putea incrimina, dar fara sa suporte consecinte.

Sursa foto: ziuanews