SCANDALUL DIESELGATE: ROMANII pot verifica singuri daca masina lor are sau nu SOFTUL care TRISEAZA

SCANDALUL DIESELGATE. ROMANII care poseda masini marca VOLKSWAGEN, Audi, Seat si Skoda pot afla acum daca autoturismul lor are sau nu softul ce triseaza testul de poluare. Si asta, printr-o simpla accesare a site-ului VOLKSWAGEN.

SCANDALUL DIESELGATE ar putea atrage de la sine o scadere a pietei auto, inclusiv second hand, avertizeaza EXPERTII ROMANI. Pretul autoturismelor din grupul VOLKSWAGEN ar putea scadea chiar si cu 10 la suta. Pe site-ul producatorului german a fost creat un chenar special in care se introduce seria de sasiu. Rezultatul este afisat pe loc. Daca masina are probleme, proprietarul este sfatuit sa mearga intr-o reprezentanta VOLKSWAGEN. In caz contrar, posesorul masinii este anuntat ca autovehiculul sau nu este vizat de nicio masura.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: REGISTRUL AUTO ROMAN A SISTAT ELIBERAREA DE CARTI DE IDENTITATE. REACTIE PONTA. UPDATE

Dupa 7 octombrie, vor avea loc rechemari de masini in service, a anuntat directorul tehnic al Registrului Auto Roman (RAR). ”Odata ce reprezentantul din Romania al grupului va primi planul de masuri si calendarul de implementare, va sti ce sa faca, va incepe rechemarea. RAR se va implica in rechemare, furnizand anumite date de care e nevoie, va merge in reteaua de service.

Sanctiunile se dau de autoritatea de omologare, in cazul asta, din Germania”, a spus CRISTIAN BUCUR, director tehnic al RAR, precizand ca pot fi sanctionate doar comapniile din Romania carora RAR le-a emis certificatul de conformitate. 105.000 de masini VOLKSWAGEN, Audi, Skoda si Seat din Romania sunt afectate in scandalul emisiilor de noxe. Registrul Auto Roman a anuntat ca pentru masinile VOLKSWAGEN Euro 5, neinmatriculate vreodata si aflate in parcurile auto ale dealerilor, nu se mai elibereaza carti de identitate pana la clarificari suplimentare.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: 105.000 MASINI AFECTATE IN ROMANIA

SCANDALUL DIESELGATE ar putea duce la o scadere a pietei auto second hand, spun expertii romani. Pretul autoturismelor din grupul VOLKSWAGEN ar putea scadea chiar si cu 10 la suta. Putini stiu insa ca, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, uzina VOLKSWAGEN din Wolfsburg a fabricat armament. Aproximativ 20.000 de muncitori au fost pusi sa lucreze aici, acestia provenind din randurile prizonierilor de razboi sau din lagarele de concentrare. Asa a devenit VOLKSWAGEN un simbol al redresarii economice a Germaniei dupa regimul nazist si distrugerile provocate de al doilea Razboi.

VOLKSWAGEN si-a recunoscut public eroarea mai tarziu si a infiintat o fundatie si un fond umanitar in anul 1998, in amintirea acelor muncitori.

Sursa foto: bild