SCANDALUL MEDICAMENTELOR FURATE si CONTRAFACUTE. O firma din Arad ar fi intocmit DOCUMENTE FALSE

SCANDALUL MEDICAMENTELOR FURATE si CONTRAFACUTE. O firma din Arad, al carei patron este cetatean italian, ar fi avut rolul de a intocmi acte false in cadrul gruparii suspectate ca distribuia in Europa medicamente pentru tratarea cancerului furate si contrafacute.

Politia a fost sesizata in acest caz de Agentia Nationala a Medicamentului, dupa ce aceasta a primit informatii ca medicamente pentru tratarea cancerului ar fi fost furate si contrafacute, conform unor surse judiciare.

Contactati de Mediafax, reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului au declarat ca nu pot furniza informatii despre acest caz, intrucat a fost sesizata Politia, care acum deruleaza investigatiile.

Citeste si: Tratament pentru cancer, retras din farmacii. Sesizarea, facuta de compania Sutent

SCANDALUL MEDICAMENTELOR FURATE si CONTRAFACUTE. Surse din cadrul anchetei au precizat ca Romania ar fi fost punctul unde erau intocmite documente false, de catre o societate comerciala din Arad, al carei patron este cetatean italian. Potrivit surselor citate, societatea nu ar fi avut ca obiect de activitate distribuirea unor medicamente.

Anchetatorii italieni au descoperit ca o grupare de crima organizata, ce implica si Romania, se afla in spatele distribuirii in Europa de Vest a unor medicamente pentru tratarea cancerului furate si contrafacute, a declarat un oficial italian, citat de Wall Street Journal.

Agentia Europeana a Medicamentelor a avertizat, la jumatatea lunii aprilie, ca sticlute de Herceptin, fabricat de Roche Holding AG, au reaparut contaminate, in Marea Britanie, Germania si Finlanda, dupa ce au fost furate in Italia. Medicamente Alimta si Remicade produse de Eli Lilly & Co. au fost, de asemenea furate, a precizat ulterior agentia.

Citeste si: Interpol a confiscat 10 milioane de medicamente contrafacute

SCANDALUL MEDICAMENTELOR FURATE si CONTRAFACUTE. Ancheta deschisa pentru a investiga aceasta situatie a stabilit ca incidentele nu sunt izolate, ci sunt rezultatul activitatii unor retele foarte bine organizate, a declarat Domenico Di Giorgio, director al agentiei italiene pentru prevenirea si contrafacerea produselor farmaceutice.

Gruparea pare sa implice Camorra – mafia napoletana – si retele est-europene, care includ un cetatean rus cu sediul in Cipru, potrivit unor surse apropiate investigatiei.

Sursa foto: stirileprotv.ro