SCANDALUL VOLKSWAGEN: Aproape un milion de autoturisme, echipate cu SOFTUL MINCINOS in FRANTA

Grupul VOLKSWAGEN a anuntat miercuri că in FRANTA există 948.064 autovehicule cu MOTOARE DIESEL echipate cu SOFTUL care permitea MANIPULAREA TESTELOR DE EMISIE, informează agentia EFE, citat de Agerpres.

Un purtător de cuvant al companiei a precizat pentru EFE că masinile afectate apartin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi, Skoda si Volkswagen Vehicule Comerciale.

Posesorii acestor autovehicule vor fi contactati ‘rapid, in următoarele zile’, a adăugat purtătorul de cuvant al companiei, adăugand că va exista un număr de telefon special pentru gestionarea acestui caz in Franta.

Ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, care săptămana trecută a anuntat că a solicitat controale aleatorii pentru a verifica dacă autoturismele producătorilor francezi detin dispozitive trucate, a precizat miercuri că aceste controale se vor efectua la firmele de inchirieri si la masinile particulare, voluntar.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: CINCI TARI AU RETRAS DE PE PIATA MASINILE VW ECHIPATE CU SOFTUL MINCINOS

Intr-un interviu pentru postul ‘France 2’, ea a semnalat că probele nu vor fi efectuate la masinile concesionarilor, pentru a nu se suspecta faptul că alegerea acestora este frauduloasă.

Verificările la aceste 100 de autovehicule vor viza atat mărci franceze, cat si străine, si vor fi efectuate la particulari ce au solicitat revizia la masină si, aleatoriu, la companiile de inchirieri auto.

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care apartin Volkswagen.

Sursa foto: france-express